Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, kentte halkla buluşma etkinliği düzenledi. EtkinliğeHDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve beraberindeki partililer katılırken, yerine kayyım atanan ve yargılandığı dosyadan tahliye edilen Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman da katıldı. Yakın zamanda cezaevinden çıkan Karaman partililer tarafından Erzinkin mevkiinde bulunan Özgürlük Meydanı'nda karşılandı. Partililerin Depin polis noktasında konvoy halinde şehre girişlerine izin verilmezken, çarşı merkezinde tekrar bir araya gelen partililer, il binasına yürümek isteyince Polis, Valiliğin belirlediği 15 günlük toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasağı gerekçesiyle izin vermedi. 

Kısa süreli gerginliğin ardından kitle alkışlarla parti binasına geçti. HDP il binasında halkla selamlaşan Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, bütün engellemelere rağmen yine halkla beraber olduğunu ve her alanda demokratik mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Karaman, “Bugün halkımızla bir arada olmak istedik. Fakat şehrin girişinden itibaren birçok engellemeyle karşılaştık. Özlemimizi asıl evimizde, partimizde geçirmek istedik. Halkımızla olmak, halkımızla aynı havayı solumak, halkımızla demokrasi mücadelesi vermek benim için bir onurdur. Halkımızın bu görkemli karşılamasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.