İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 509 gündür Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü önünde polis eşliğinde bekletilip, “çocuklarının dağa kaçırıldığını” ileri süren grup, bugüne kadar birçok parti üyesi ve yöneticisine dönük sözlü ve fiziki saldırılarda bulundu. Bu saldırılara dair yapılan tüm şikayetler ve suç duyurularına rağmen soruşturmaya konu yapılmazken, buradaki kişilerin şikayetiyle birçok partili gözaltına alınıp, “örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla ifadeleri alındı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

POLİS KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDİLDİ

Özellikle basın açıklaması, panel, konferans, kongre gibi eylem ve etkinliklerin yapıldığı günlerde binaya girip çıkan partililere yönelik kışkırtıcı söylem ve hareketler sergileyip, bu tutumlarını tehdit ve fiziki saldırıya kadar vardıran grubun yarattığı bu provokasyon anları, polislerce kayıt altına alınıp, görüntüler belli kısımları montajlanarak, iktidar yanlısı medya organlarına servis ediliyor. Algı oluşturmaya dönük bu görüntüler akabinde de soruşturmaya konu yapılıyor. 

HEMEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Grubun provokatif saldırılarına son olarak HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu maruz kaldı. Kentte başlattıkları “İş ve Aş Buluşmaları”na ilişkin Perşembe günü yaptıkları basın açıklaması sonrası parti binasından ayrılmak üzere olan Katırcıoğlu ve beraberindeki diğer vekiller, çıkışta bu grubun tehdit, küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Gruba sadece zafer işareti yaparak karşılık veren Katırcıoğlu hakkında aynı gün kamuoyuna servis edilen manipülatif görüntüler üzerinden “örgüt propagandası” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

O anlarda yaşananları tüm çıplaklığıyla gösteren HDP binası girişindeki güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. 

PROVOKE ETTİLER

Bu kayıtlarda binanın giriş kapısına kadar gelmelerine polislerce izin verildiği anlaşılan grubun, kurulan polis barikatının arkasından binadan çıkan HDP’li vekillere yönelik “yuh” çekmeye başlayarak, yine küfür, hakaret ve tehditlerde bulundukları açıkça duyuluyor.

SALDIRMAYA ÇALIŞTILAR 

Grubun önünden geçerek araçlarına binmek üzere yürüdükleri sırada Katırcıoğlu’nun zafer işareti yapması üzerine polis bariyerlerini aşmaya çalışan bazı grup üyelerinin Katırcıoğlu ve diğer partililere fiziki saldırıda bulunmak istediği görüntülerde yer alıyor.