Antep’te KHK ile kapatılan derneklerin üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA – DER), Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve Kurdî –Der eski üye ve yöneticileri hakkında açılan soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polis tarafından yapılan ev baskınlarında aralarında HDP İl Eşbaşkanı Ethem Ünal, avukat ve dernek yöneticilerinin olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bazılarının ifade işlemi sürerken, gözaltı sürelerini 4 gün uzatıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldukları öğrenildi. 

16 KİŞİNİN İSMİ 

Gözaltına alınanlardan 16 kişinin isimleri şu şekilde: Ethem Ünal, Avukatlar Berivan Özpolat ile Alaadin Aslan, Mustafa Denktaş, Bülent Şahin, Mustafa Şahin, İbrahim Demir, Halil İpek, Abdulhakim Yılmazsoy, Ramazan Demir, Selma Avşar, Emin Külter, Osman Girgin, Perişan Akın, Maruf Yüce ve Mustafa Bilen.

ADANA, MERSİN VE ANTEP

Adana, Mersin ve Antep'de HDP ile DBP üyeleri ve yöneticilerine yönelik operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetici ve üyelerine yönelik Adana, Mersin ve Antep'de bu sabah operasyonlar yapıldı. Adana'da yapılan ev baskınlarında şu ana kadar aralarında HDP Adana İl Gençlik Meclisi Üyesi Mazlum Gök'ün olduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Baskın yapılan evlerdeki aramalar sırasında köpeklerin de kullandığı belirtilirken, hakkında gözaltı kararı bulunan 5 kişinin adreslerinde bulunamadıkları öğrenildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geöirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'ye götürüldü.

50 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI

Antep'de, ev baskınları ve gözaltılar yaşandı. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 50 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Yapılan ev baskınlardan araarında HDP ve DBP il yöneticilerinin de olduğu  çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İKİ MÜZİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Mersin'de ise Arif Adalı ve İsmail İnan adlı iki müzisyen evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. İki müzisyenin hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları henüz öğrenilemedi.

İSTANBUL

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında en az 20 kişi gözaltına alındı. Cizre'de de 1 HDP'li gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında dün gece İstanbul’un birçok ilçesine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltıların gerekçesine ilişkin bilgi edinilemezken en az 20 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. 

Gözaltına alınan bazı kişilerin isimleri şöyle: Murat Yaşa, Erkan Çakan, Mazlum Özbey, Erdoğan Özbey, Tugay Özbey, Ayhan Ekmekçi, İzzet Özmen, Mazlum Kaya, Ahmet Kaya, Ömer Geyik, Barış Koşar, Ramazan Özdemir, İbrahim Güler, Murat Metin, Zehra Yılmaz.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinin girişinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Mustafa Dal, gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Dal, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADANA

Ceyhan'da bu sabah yapılan ev baskınlarında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün Ceyhan'da yapılan ev baskınlarında F.Ş., M.K., H.T., A.S. ve S.B. adlı kişiler gözaltına alındı. Ceyhan İl Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 5 kişi Ceyhan Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 5 kişi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Ceyhan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlikte işlemleri tamamlanan 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dünkü gözaltılar: Bir çok kentte çok sayıda kişi gözaltına alındı