Girdiği ölüm orucuna 323'üncü gününde ara verip bugün yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene, ölüm oruçlarında yaşamını yitiren Helin Bölek ile Mustafa Koçak'ın aileleriyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ile HDP’li vekil Musa Piroğlu'nun yanı sıra binlerce kişi katıldı. Bölek ve Koçak aileleri Gökçek'in ailesini bir an bile yalnız bırakmadı.

Tören alanına "İbrahim Gökçek ölümsüzdür" pankartı asılırken, cenazenin cemevine ulaşmasıyla birlikte kitle sık sık, "İbrahim Gökçek, Helin Bölek, Mustafa Koçak ölümsüzdür", "Ölüm oruçları onurumuzdur" ve "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

Alanda Grup Yorum türküleri de söyledi. Öte yandan mahallenin tüm cadde ve sokaklarının zırhlı araçlarla kuşatmaya alındığı görüldü.

Dini vecibelerin ardından Gökçek’in cenazesi Cemevi avlusuna çıkarıldı. Kitle dualar, sloganlar ve türküler eşliğinde cenazeyi sahiplendi.

‘ONLARA VEFA BORCUMUZ VAR’

Törende konuşan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi Naime Kara, “Bir evladımızı daha toprağa verdik. Acımız çok büyük. İbrahim’in mücadelesini devralıp hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. Onlara vefa borcumuz var. Adalet için bedenlerini erittiler, işkencelere direndiler. Gençliklerinin baharında kendilerini feda ettiler. Hepimizin bu çığlığa sahip çıkması lazım. Adalet mücadele ile gelecek. Adalet için direnmeye, boyun borcumuzdur, mücadeleniz mücadelemizdir diyoruz” diye konuştu.

‘ŞARKILARIMIZ HEP BİR AĞIZDAN OKUNMALI’

Daha sonra söz alan Grup Yorum üyeleri de Helin Bölek ile İbrahim Koçak’ın mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Şarkılarımız çam ormanlarında rüzgar gibi kendini hep bir ağızdan okutmalıdır. Şarkılarımız ön safta en önde saldırandır düşmana” dedi.

KAYSERİ’DE DEFNEDİLECEK

Cenaze, yarın saat 10.00’da mahallede bulunan benzin istasyonuna kadar gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülecek. Cenazenin kalacağı Cemevi’nde ise bütün gece nöbet tutulacak.