Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu bir soruşturma kapsamında dün kent merkezi ve ilçelerinde yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun da arasında olduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı. Baskın sırasında polisin darbı sonucu bileği incinen, nefes alma ve yürümekte güçlük çeken Meryem Aşkara ile Sozan Acar, emniyetteki ifade işlemleri sonrasında serbest bırakıldı. 

‘DURSUN HASTANEYE KALDIRILDI’

Gözaltına alınanlar arasında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı 65 yaşındaki Faik Dursun da bulunuyor. Kanser hastası olan Dursun’un gözaltı sırasında fenalaştığı ve aşırı derecede öksürdüğü için Koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Dursun’un Kovid-19 testinin yapıldığı ve test sonucunun çıkması bekleniyor. 

Halen gözaltında tutulan siyasetçiler şunlar: “Yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu, Şırnak İl Yöneticisi Sekvan Kılınç, HDP İdil İlçe Eşbaşkanı Nafiye Geçgel, Silopi HDP ilçe Eşbaşkanı Kadir Kunur, görevden uzaklaştırılan İl Genel Meclis üyeleri Elfesya Nas ve Asuman Külter, HDP Şenoba eski yöneticisi Cemil Gün, Şırnak Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski il eşbaşkanı Yakup Barkın, İdil DTK Delegesi Ekrem Şavlı, , Silopi DTK delegesi Aydın Deniz, Şırnak HDP İl yöneticisi Dursun Çakır, Silopi DTK Delegesi Aycan Azma, Şırnak DTK Delegesi Rıdvan Uysal, Barış ve Demokrasi Partisi  (BDP) Beytüşşebap belediyesi eski başkanı Faik Dursun, Şırnak DBP eski başkanı Ayşe Altay, Balveren Beldesi DBP eski Başkanı Leyla Erdem, Cizre DTK delegesi Ali Güven, Silopi DTK eski delegesi Abdullah Acar, Silopi Barış Annesi Şemse Kara, Silopi DTK eski delegesi Yunuz Özen, Silopi İl Genel Meclis üyesi Yakup Tanış, Güçlükonak DTK eski delegesi Nevzat Kaygusuz, Silopi DTK eski delegesi Fikret Cin.”

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise operasyonun, DTK’nin faaliyetleri kapmasında yapıldığı belirtildi. 

Gözaltı süresi 4 gün uzatılırken, dosyaya da gizlilik kararı getirildi. Öte yandan gözaltında bulunan siyasetçilerin emniyetteki ifadelerinin bugün alınacağı öğrenildi.