Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, aralarında il ve ilçe yöneticilerinin olduğu 20 kişinin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto etti. HDP'liler, Heykelli Park'ta basın açıklaması yapmak istedi ancak polis pandemi gerekçesiyle engelledi. HDP'lilerde polis ablukası altında binalarının girişinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, bugün ev baskınlarında 20 kişinin hukuksuzca gözaltına alındığını belirterek, "Parti yapımıza yönelik gerçekleştirilen siyasi kırım operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Yasal demokratik sınırlar içinde siyaset yapan arkadaşlarımızı kriminalize ederek illegal eylem ve etkinliklere katılıyormuş gibi göstermek tam bir hukuk garabetidir, algı yönetimidir, siyasi acizliktir" dedi.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

"Artık karşımızda hukuk devleti değil, kurumlarının büyük bölümüyle suça ve yolsuzluğa batmış, hukuk dışı organizasyonların içerisine girmiş devlet anlayışı var" diyen Karakış, "Bir kangrene dönüşen Kürt sorunu çözülmedikçe devlet-mafya-siyaset üçgeninde bir çeteleşme Saray iktidarını en kılcal damarlarına kadar teslim alacak. Biz HDP olarak şeffaf devlet, temiz toplum için siyasi mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu operasyonlar bizi ve mücadele azmimizi daha da perçinleyecektir. Geçmişiyle yüzleşmeyen bir devletin geleceği de olmaz" ifadelerini kullandı. Karakış, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ ŞÖYLE 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl yöneticileri Mehmet Yaşık ve Berivan Gökalp, Seyhan İlçe Yöneticisi Dindar Aksu, Çukurova TUAYDER yöneticisi Mehmet Tutuş, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Şükran Efetürk, sanatçılar İlyas Arzu ile Jiyan Savcı ve Cigergun Güven, Hasan Kocaman, Halil Kocaman, Beritan Özbey, Jinda Erol, Dilan Sündük, Habip Kahraman, Urfi Aksu, Osman Polat, Mehmet Şirin Tunç."