Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'ne (TUAY-DER) dönük başlatılan bir soruşturma kapsamında 9 Haziran’da birçok eve polis baskın düzenlendi. Baskınlarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis üyesi Vahit Doğru, TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, derneğin yöneticileri Şafii Hayme, Hanım Akay, Müşeher Ülker, derneğin eski üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur ve Hüsamettin Kılıç, Ayten Kırtay, Zeynep Kıray, Rezan Erimfik, Çekdar Çubuk, Kazım Yayık, Selahattin Çap, Haşim Temiz, İbrahim Temiz, Mehmet Temiz, Hüseyin Temiz, Medeni Kırtay, Fatma Gül'ün de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. "Gizlilik" kararı bulunan soruşturmada, TUAY-DER’in tutuklu aileleri ile dayanışmak için yaptığı ziyaretler, piknik, katıldıkları basın açıklamaları, taziye ziyaretleri ve telefon görüşmeleri suçlama konusu yapıldı.

AYNI GEREKÇEYLE 3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, derneğin yöneticileri Şafii Hayme, Müşeher Ülker, Abdulmenaf Kur’un ardından bugün de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis üyesi Vahit Doğru, Fatma Gül ile Selahattin Çap aynı gerekçeyle tutuklandı.

15 KİŞİ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Soruşturma kapsamında adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılan isimler şu şekilde: “Hanım Akay, Leyla Ayaz, Kazım Yayık, Hüsamettin Kılıç, Ayten Kırtay, Zeynep Kıyar, Rezan Erimfik, Çekdar Çubuk, Medeni Kırtay, Haşim Temiz, İbrahim Temiz, Mehmet Temiz, Hüseyin Temiz.” Soruşturmada ismi öğrenilemeyen iki kişinin daha serbest bırakıldığı öğrenildi.