TSK’nın, denetimde olan paramiliter gruplarla birlikte girdiği Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinden Girê Spî’den Türkiye’ye hububat getirilmeye devam ediliyor.

Şubat ayında Kamu İhale Kurumu’na bağlı Kamu Alımları Platformu’nda yayımlanan ihale bilgilerine göre; Girê Spî’den buğday ve diğer hububat, 1 milyon 300 bin lira harcanarak, Türk Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) Urfa depolarına taşınacağı paylaşılmıştı. İhale ile “ithal” edileceği duyurulan bu 20 ton hububatın kimden alacağına dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

Türkiye’nin denetime aldığı kentten sevkiyatlara koronavirüsü salgını nedeniyle bir süredir ara verilmişti ancak yeniden başlandı. İHA’nın haberine göre, Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Girê Spî’den alınan hububat, kamyonlarla Akçakale Gümrük Kapısı’ndan çıkış yaparak Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait depolara boşaltılıyor.

Yaklaşık iki aydır Türkiye tarafına arpa getirdiklerini dile getiren kamyon sürücüsü Salih Gündoğu, “Biz iki aydır Tel Abyad’dan (Girê Spî) arpa çekiyoruz. Suriye’den alıp Şanlıurfa’da yükümüzü boşaltıyoruz. Koronavirüs nedeniyle kısa bir süre ara vermiştik ama şimdi tekrara nakliyeye başladık” diye konuştu.