Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, twetter hesabından yaptığı iki paylaşım nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Halkı kin ve düşmanlığa zincirleme bir şekilde alenen tahrik” iddiasıyla fezleke hazırlandı.

Gergerlioğlu, 24 Temmuz 2019 tarihinde twetter hesabında yaptığı ve fezleke gerekçesi olan paylaşımlardan birincisi şöyle: “Hiçbir sınırları yok! Her gün bebekli anneler tutuklanıyor, bu nasıl ülke? ‘Ablam Sezen Ataş, bu sabah Bursa’da gözaltına alındı. Bu ikinci gözaltı, eşi Murat Ataş iki buçuk yıl önce şehit oldu ve iki buçuk yaşında bir kız çocuğu var. Lütfen yardım edin ne yapabiliriz bu durumda.’” 

Gergerlioğlu’nun fezleke gerekçesi yapılan ikinci paylaşımı da şöyle: “Nihayet! Gözaltı çilesi çektirdiğiniz ama hukuk ve vicdan kazandı:) Sezen Aktaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nice bebekli anneleri taciz ettiler inşallah diğerleri de serbest kalır. Hele bu anneye kamu vicdanı isyan etmişti, Allah’a şükür, güzel haberi duyurayım.”

Gergerlioğlu hakkında paylaşımları gerekçe gösterilerek, dokunulmazlığının kaldırılması istendi.(MA)