Hakkında kesinleşen yargı kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kararın okunmasının ardından Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever'e açıklamada bulundu.

VEKİLLİĞİ MİLLETTEN ALDIM

Genel Kurul’da direnmeye devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, “Az önce hakkımdaki karar okunarak, milletvekilliğim düşürüldü. Güya düşürüldü. Bu hukuksuz bir karar oldu. Anayasayı çiğneyen bir kararla dokunulmazlığı hiç esasa almayan, saygı duymayan bir kararla düşürüldü. Yargı, anayasal hükümleri çiğneyerek hakkımda kesin bir karar verdi. Ve sonrasında Meclis başkanlığı da buna alet oldu. Bunun manivelası oldu ve Anayasa Mahkemesi’ne yaptığım başvuru beklenmeden, bu karar okunarak milletvekilliğim düşürüldü. Ama ben bu milletvekilliğini milletten aldım, bu zalimlerden almadım. Anayasayı çiğneyen yargıdan almadım” diye belirtti.

‘DİRENİŞİ SÜRDÜRÜYORUZ’

Gergerlioğlu, HDP ve diğer muhalefet partili birçok milletvekilinin kendisiyle birlikte Genel Kurul’da beklediğini söyledi. Gergerlioğlu, “Birçok milletvekilleri Meclisi terk etmeyerek bu kararı tanımadıklarını söylediler. Ben de bu kararı tanımıyorum. Milletten aldığım yetkiyi sonuna kadar kullanacağım. Milletin onurunu da ayaklar altına aldırmayacağız. Şuanda Genel Kurulda direnişimizi sürdürüyoruz. Ta ki AYM hakkımızda hukuka uygun bir karar verene dek” dedi.