Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Meclis'teki eylemi gerekçe gösterilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kamu görevini usulsüz üstlenme' ve 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçlarından iddianame hazırladı.

Sincan Cezaevi'nde bulunan Gergerlioğlu hakkında Meclis'i terk etmemesi gerekçe gösterilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede kamu görevini usulsüz üstlenme' ve 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçlamaları yöneltildi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, Gergerlioğlu'nun kesin hüküm giydiği, bunun üzerine Anayasa'nın 84. maddesi gereği TBMM Genel Kurulu'nun 17 Mart 2021 tarihli 60. birleşiminde söz konusu durumun bilgiye sunulduğu ve şüphelinin milletvekilliğinin düşürüldüğü belirtildi.

"Gergerlioğlu'nun kamu görevinin sona ermesine rağmen, usulsüz olarak üstlendiği milletvekilliği göreviyle 18-19 ve 20 Mart'ta milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği" ifade edilen iddianamede, Gergerlioğlu'nun "resmi görevi kalmamasına rağmen belirtilen süre zarfında gece ve gündüz kesintisiz bir şekilde TBMM'de bulunmaya devam ederek, nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal ettiği, TBMM tutanaklarının da bu durumu doğruladığı" öne sürüldü.

İddianamede, Gergerlioğlu'nun "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme" ve "kamu görevini usulsüz üstlenme" suçlarını işlediği öne sürülerek, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve kararın onanmasının ardından 17 Mart Çarşmaba günü milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu bir süre Meclis Genel Kurulu'nu terk etmemiş daha sonra HDP Grup odasında eylemine devam etmişti.

Buradaki bekleyişi sırasında sabaha karşı başka bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gergerloğlu, aynı gün ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Gergerlioğlu, 2 Nisan günü tutuklanmak üzere evnden gözaltına alınmıştı.