Milletvekilliğinin düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başlattığı “Adalet Nöbeti” eylemini 13 gündür sürdürüyor. Parti Genel Merkezi'nde devam eden nöbet eylemine gün içinde ziyaretçiler gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda bir dayanışma ziyaretini de Ankara’daki Barış Anneleri gerçekleştirdi. “Gergerlioğlu bizim irademizdir” diyen Barış Annesi Münibe Koç, “Siz sabahın altısında o şekilde gözaltına alındığınızda ben sandım ki o Meclis çöktü. Orhan Doğanlar, Leyla Zanalar aklımıza geldi. Adalet inşallah yerini bulacaktır. Biz her zaman adalet istiyoruz. Siz Meclis’te olsanız da olmasınız da bizim irademizsiniz, vekilimizsiniz” dedi.

Gergerlioğlu da şunları söyledi: “Gözaltından çıktığım zaman beni arayıp üzüntülerinizi hemen dile getiren annelerimizsiniz. Halk  beni seçti, ben de direnmeyi seçtim. Şunu unutuyorlar; biz 40, 50 kişi değiliz ki. Arkamızda en az 7 milyon oy veren insan var.”

CHP ve İHD, HDP’nin “Adalet Nöbeti”ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 13’üncü gününde devam eden “Adalet Nöbeti”ni ziyaret etti. Heyet, ziyaret sırasında nöbet eyleminde olan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na dayanışma dileklerini iletti. 

Nöbet eylemini gün içerisinde, Başak Kültür ve Sanat Derneği, HDP İzmir ve Marmara bölgesi PM üyeleri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.