Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına karşı düzenlediği protesto eylemine yönelik polis müdahalesini değerlendirdi.

Gergerlioğlu, “KHK rejimi”nin Boğaziçi Üniversitesi’ne de kelepçe vurduğunu belirterek, iktidarın özerk bir yönetimi olması gerekirken, üniversiteleri denetimi altına almaya çalıştığını belirtti. 

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasının, bu durumun son örneği olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Burası lise değil, üniversite. Öğrenciler, siyasi kimlikle rektörlüğe getirilen rektöre tabii ki tepki gösterecekler. Bu, anayasal bir hak" ifadelerini kullandı. 

‘POLİS DEVLETİ’

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protesto gösterisini, “hukuksuz bir rektör ataması karşısında üniversitenin sahibi olan öğrencilerin tepkisi” olarak nitelendiren Gergerlioğlu, iktidarın anayasanın toplantı ve gösteri yürüyüşüne ilişkin hükümlerini istediği gibi yorumladığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERE ÇIPLAK ARAMA

Gergerlioğlu, "Öğrenciler bir rektörün atanmasını protesto etmiş. Bu sabah gözaltılar var. Ne oluyor yani? Bu görüntüler, tam bir polis devletinde yaşadığımızı gösteriyor. Asıl suçu, anayasal bir hakkı zorbaca engellemeye çalışan İstanbul Valiliği işliyor. Daha dün gözaltına alınan öğrenciler çıplak aramaya tabi tutuldular. Bunların olmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.