Avukat Bişar Abdi Alınak, vekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu kaldığı Sincan 2 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde ziyaret ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Alınak yaptığı paylaşımda, Gergerlioğlu’nun sağlığı ve moralinin iyi olduğu bilgisini verdi.

Alınak’ın Gergerlioğlu ziyareti ile ilgili yaptığı paylaşım şu şekilde:“Sevgili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu cezaevinde ziyaret ettim. Morali ve sağlığı gayet iyiydi. Herkese selamları vardı. ‘Kürt halkına yaşatılan zulümleri düşününce ailemin yanında bana yaşatılanları umursamadım bile. Vekili olduğum bu onurlu halkı her koşulda savunacağım’ dedi.”

'MORAL BOZMAK YOK'

Öte yandan Gergerlioğlu'nun twitter hesabından, “Benim için kaygılanmayın. Dimdik ayaktayım, moralim çok iyi. Size güzel enerjilerimi gönderiyorum.Ben aslında bu mücadelede bir neferim. Benim üzerimden yaymaya çalıştıkları korku düzeni daha önceden nasıl bu halkın güçlü iradesine tosladıysa şimdi de aynı şekilde bu halkın vicdanına yenilecektir. Moral bozmak yok.Boğaziçili bir kardeşimin ajandasına yazıyorum burada. ‘Cezaevinde bizi anarsınız’ demişti. Adeta kalbini hediye etmişti. Defter küçük ama manevi değeri paha biçilmez. Oğlum Salih, ben arabaya zorbalıkla bindirilirken ‘Baba merak etme, yolunu sürdüreceğiz’ dedi. Bu yetti bana. Onlar zalim ve zorbalar ama biz de sabırlı, adaletli ve vicdanlıyız”  ifadelerine yer verildi.