HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, MİT'in kaçırdığı iddia edilen Yasin Ugan’a işkenceyle “Sezgin Tanrıkulu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ‘FETÖ’cüdür” diye yazdırıldığını söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde MİT eliyle yapıldığı iddia edilen kaçırılma ve işkence vakalarına ilişkin konuştu. 

'SAVCI ÇIKIP ARAŞTIRMADI'

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Cumhurbaşkanlığı Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuştu. Son yıllarda sık sık gündeme gelen kaçırılma olaylarına ilişkin konuşan Gergerlioğlu, “Son beş yıldır Türkiye’de en az 35 kişi kaçırıldı, aylarca resmi olmayan yerlerde işkenceye tabi tutuldu, daha sonra Ankara Emniyeti'nde birden ortaya çıkıverdi veyahut da Sincan Cezaevinde ortaya çıkıverdi” dedi. 4 yıldır kaçırılma olaylarına ilişkin sorduğu sorulara yanıt alamadığını söyleyen Gergerlioğlu Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün ‘Ülkede birtakım insanlar kaçırılıyor, işkence ediliyor ve hatta öldürülüyor’ sözlerini hatırlattı, “Benim beş yıldır söylediğim şeyleri o da söyledi. Ama ülkede tek bir savcı bile çıkıp bu vahim iddiaları araştırmadı” diye konuştu.

'MECLİS'İN BUNA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR'

Gergerlioğlu şunları söyledi: “Onlardan birisi Yasin Ugan. Ankara’da Altındağ ilçesi, Battal Gazi Mahallesi’nde kaçırıldı, 50-60 kişilik resmi görevlilerin kaçırdığını tüm mahalle gördü. Bu insan altı ay boyunca işkence gördü, ardından mahkemede işkence gördüğünü beyan etti. İşkence gördüğünü beyan ettiği 25 sayfalık belgede kendisine ‘Sezgin Tanrıkulu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ‘FETÖ’cüdür’ diye yazdırıldığını anlatıyor. Bu çok önemli, Meclisin buna dikkat etmesi gerekiyor. Kimsenin haysiyet cellatlığı ve itibar suikastı yapma hakkı yoktur.”