Gençlik Örgütleri, Suruç katliamı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz için adalet talep etmek amacıyla Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda gencin katıldığı açıklamada “Deniz Poyraz için adalet, Suruç için adalet” pankartı açılırken sık sık, “Deniz için adalet, herkes için adalet” ve “Deniz’in hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

‘GENCER, İŞİD GİBİ EĞİTİMDEN GEÇMİŞ’

Gençlik örgütleri adına açıklama yapan Devrim Edepali, konuşmasına Deniz Poyraz’ı anarak başladı. Katilin ortaya çıkan görüntülerinden devlet tarafından savaş sahalarında yetiştirilmiş bir milis olduğunun altını çizen Edepali, “Katil Onur Gencer tıpkı Suruç’ta 33 düş yolcusu arkadaşımızı katleden IŞİD’li katliamcılar gibi aynı eğitimlerden geçmiş” dedi.

‘BU PİSLİĞİ DEVRİM TEMİZLER’

“Ankara’da, Amed’te, Suruçta, Hrant Dink’te ve faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi devlet tüm aygıtlarıyla iş başında” diyen Edepali, devletin toplumsal mücadeleyi sindirmek, devrimcileri katlederek susturmak  için kontrgerillalarıyla saldırdığını dile getirdi. Edepali, “Tetiğe basanından, ‘provakasyona gelmeyin, sokağa çıkmayın’ diyen burjuva muhalefetine kadar pisliğe batmış durumdalar. Bugün ayan beyan pislikleri ortalığa saçılmış, devletin mafya, çete ve kontrgerilla ile ayakta kalabildiği, bu pisliğin ve bu yapıların devletin ayrılmaz bir parçası olduğu tüm çıplaklığıyla ortadır. Bu pisliği ancak devrim temizler” diye belirtti.

'SAVAŞ DÜZENİNİZ YIKILACAK'

Poyraz’ın öldürülmesi ve HDP’ye dönük saldırıların münferit olmadığına işaret eden Edepali, aylardır ‘’HDP kapatılsın” kampanyaları yürütenlerin katliamın sorumluları olduğunu söyledi. Edepali, “Bu kadar saldırmalarının nedeni korkularındandır. Eminiz; her gece Gezi’yi rüyalarında görüp uykusuz kaldıklarından, eminiz; KobaneSavunması’nın etkisini üzerlerinden atamadıklarından. 7 Haziran’da yaşadıkları yenilgiyi hazmedemediklerinin de farkındayız. Bir kere sallandı iktidarınız artık geri dönüş yok. Yağma, rant, savaş ve katliam üzerine kurulu bu düzeniniz yıkılacak” ifadelerini kullandı.

'TETİKÇİLER AYNI'

Suruç ve Deniz Poyraz’ın katillerinin ve azmettiricilerinin aynı olduğuna dikkat çeken Edepali, “Her iki katliam da dönemin başbakanının tarifi ile öfkeli gençlerin değil, devlete bağlı çetelerin, yardım edilen IŞİD’in organize suçlarıdır. Tetikçiler farklı ancak senaryo aynıdır” dedi.

Adaletin gençliğin mücadelesi ile geleceğini söyleyen Edepali, “Sokak sokak Deniz yoldaşı ve onun düşlediği özgür dünyayı haykırarak gelecek” dedi.

EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

Edepali, son olarak herkesi 20 Temmuz’da Suruç Katliamı’nın 6’ncı yılında Kadıköy sokaklarında gerçekleştirecekleri eylemlere katılmaya davet etti.

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.(İstanbul/MA)