Gençlik Örgütleri, "Berkin için adalet herkes için adalet" diyerek Berkin Elvan'ın vurulduğu Okmeydanı’nda anma etkinliği düzenledi.  Çok sayıda gencin katıldığı anmada “Berkin için adalet, Suruç için adalet” pankartı açılırken, sokaklar polis ablukası ile çembere alındı.

Burada gençlik örgütleri adına açıklamayı okuyan Nazlı Yöyler,  Suruç Katliamı’nın 5’inci yıl dönümünde gençlik olarak "Suruç için Adalet, Herkes için Adalet” şiarını sokaklarda haykırmaya devam ettiklerini söyledi.  Berkin Elvan şahsında Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Nihat Kazanhan ve devlet dersinde katledilen tüm çocuklar için adalet demeye, adalet için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Yöyler,  “Berkin gezi direnişinde yıldızlaşan en genç arkadaşımız olarak gezi şehitleri arasında ki yerini aldı. Aradan geçen 7 yıl boyunca adil bir yargılama gerçekleşmedi. Berkin'in katilleri bilinmesine rağmen katiller devlet tarafından korundu” diye konuştu.

‘HALKLAR ARASINDA KÖPRÜ KURMAK İSTEMİŞLERDİ’

Açıklamanın devamında IŞİD tarafından Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusunu anımsatan Yöyler, “Nasıl ki Deniz'ler Zap'a kardeşlik köprüsü inşa ettiyse, düş yolcuları da halklar arasında bir köprü kurmak istemişti. IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucunda 33 devrimci katledildi. Katliamın üzerinden nerdeyse 5 yıl geçti. Katiller yargılanmadı. 33'Ierin yarım kalan düşlerini zafer andımız saydık. Bizler biliyoruz ki gerçek adalet, sokakta mücadele ederek kazanılacak. Katliamlara, katillere ve adaletsizliklere karşı birleşirsek herkes için adalet mücadelesi büyücek ve gelişecektir. Çünkü adaleti sokakta birleşerek, direnerek kazanacağız. Katliamları unutmuyoruz, affetmiyoruz. Katliamların siyasi sorumlularını da, faillerini de çok iyi tanıyoruz” diye konuştu.

20 TEMMUZ’DA KADIKÖY’E

Yöyler, son olarak adalet mücadelesini birlikte büyütmek ve Suruç’un hesabını sormak için 20 Temmuz'da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapacakları kitlesel eyleme katılım çağrısında bulundu.

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu. (Mezopotamya Ajansı)