Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a evinin önünde saldırı düzenlendi. Özdağ’a yönelik saldırıyı partinin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci Twitter hesabında duyurdu.

Temurci, şu paylaşımda bulundu: "Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur. Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir."

Silahlı ve sopalı 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı öğrenilen Özdağ, başından ve yüzünden yaralandı.  Ankara Memorial Hastanesi'ne kaldırılan Özdağ'ın tedavisi sırasında çekilen fotoğraflar partililer tarafından paylaşıldı. 

'HİÇBİR SİYASİNİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK'

Özdağ'a yönelik saldırıya ilişkin Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan tarafından açıklama yapıldı.

Özcan, saldırıyı "Gelecek Partisi Gn. Başkan Yardımcımız ve Manisa eski milletvekilimiz Sn. Selçuk Özdağ, bugün Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında 'sopalı ve silahlı' bir saldırıya uğramıştır. Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sn. Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştır. Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir. Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz. Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük. Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır" sözleriyle kınadı. 

BAHÇELİ'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı kimi paylaşımlarla MHP Genel Devlet Bahçeli'ye yönelik kimi sorular yöneltmiş ve eleştirilerde bulunmuştu. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yine sosyal medya üzerinden yanıt verdiği Özdağ'a yönelik "dönek, hain, oportünist, revizyonist, bukalemun" ifadelerini kullanmıştı. 

Özdağ'a yönelik saldırı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri ve Yalçın'ın verdiği yanıtın arkasından geldi.  

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a evinin önünde silahlı ve sopalı saldırı düzenlenmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan YARDIMCISI Sn Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir” denildi.