Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mutfağında 80 personel çalıştırılıyor olmasına rağmen, hasta ve personel için temin ettiği kahvaltı ile ara öğün yemeklerini kentteki diğer tüm hastaneler içinde en pahalıya satın aldığı ortaya çıktı. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi her öğün için yemeği 6 lira 90 kuruşa temin ederken, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi normal yemek ve diyet yemeği 11 lira 75 kuruş artı KDV olarak temin ediyor. Hastanenin yemek temini, son günlerde yolsuzlukla gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi tarafından yapılıyor.

YEMEĞE HER YIL ZAM YAPILACAK

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ile son günlerde adı yolsuzluklarla gündeme gelen Diyarbakır Öğretmenevi Müdürlüğü arasında 9 Ekim 2020’de imzalanan ve 1 Kasım 2020’de yürürlüğe giren 16 sayfalık sözleşme, 3 yıl sürecek. Taraflar uygun görürse sözleşmenin süresini uzatılabilecek. Taraflar arasında yapılan sözleşme, 1 Kasım 2020’de uygulanmaya konuldu, 30 Ekim 2023’te sona erecek. 3 yıllık sözleşmeye göre, idare her yıl, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon oranında fiyat farkı ödeyecek.

KDV SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

KDV’nin eklenmesiyle bir öğün normal veya diyet yemeğin 17 TL’ye çıktığı sözleşmeye göre, İl Sağlık Müdürlüğü, Öğretmenevine, normal yemek 11 lira 75 kuruş, normal kahvaltı 5 lira 50 kuruş, diyet kahvaltı 5 lira 50 kuruş, diyet yemeği 11 lira 75 kuruş, diyet ara öğün 50 kuruş, R1/R2 9 lira 50 kuruştan satın alacak. Katma Değer Vergisi’nin de idare tarafından karşılanacağı sözleşmeye göre, KDV ile birlikte bir yemeğin Sağlık Müdürlüğüne yaklaşık 17 TL’ye mal oluyor.

MUTFAK PERSONELİ ATIL DURUMA DÜŞTÜ

Sözleşmenin uygulanmaya başlamasıyla Gazi Yaşargil Hastanesi ve bağlı birimlerinde çalışan 80 mutfak çalışanı ise atıl duruma düştü.