Gazeteciler Ertuş Bozkurt ve Mikail Barut’un bu sabah Diyarbakır’daki adreslerine giden polislerce gözaltına alınma nedenleri öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutulan gazeteciler avukatları ile görüştü.  

Gözaltına alınmaları sırasında kötü muamele ve fiziki şiddetle karşılaşmadıklarını avukatları ile paylaşan gazeteciler, polise yapılan isimsiz bir ihbar gerekçesiyle gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Bozkurt ve Barut ile birlikte toplam 36 isme dair 112 Acil Çağrı Merkezi’ne isimsiz ihbarlarda bulunuldu. 

5 AYRI İHBAR

Yapılan 5 ayrı ihbarlardan dördü 18 Mart günü 18.42, 18.49, 18.50 ve 18.56 saatlerinde, diğeri ise 19 Mart gece yarısı 00.12’de yapıldı. Peş peşe yapılması dikkat çeken bu ihbarlarda yer alan isimlerin, kentte yapılacak Newroz kutlaması sırasında olay çıkarmayı planladıkları öne sürüldü.

Tek başına bu isimsiz ihbarlar gerekçe kabul edilerek gazeteciler Bozkurt ve Barut ile birlikte şu ana kadar Mehmet Noyan, Mehmet Yılmaz, Hacire Tanırğan, Ahmet Sert, İbrahim Halil Çetin, Muhammed Aytulun, Seymen Yıldız, Baver Noyan, Diyar Can, Serhat Aslandağ, Şivan Şimşek, Muzaffer Tunç ve Mahir Yıldız isimli kişilerin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.