Gazeteci Erk Acarer, geçen hafta Ankaralı bir işadamı, MHP ve AKP’den de birer milletvekilinin organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i aradığını ve kendisinden “ricacı” olduklarını iddia etti. Aldığı bilginin “teyit” edildiğini söyleyen Acarer, Peker’i arayanların ondan bir video çekerek MHP lideri Devlet Bahçeli’yi övmesini ve yaptığı tüm paylaşımların “ailevi ve kişisel sebeplerle yapıldığını, hatalı olduğunu” söylemesini istediklerini savundu. Acarer, seçim yaklaştıkça Peker’in konuşmak için şartlarını zorlayacağını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Sedat Peker’e yönelik dijital kısıtlamasının devam ettiğini belirten Acarer, “Hatta seçimin yaklaşması nedeniyle çemberin daha da daralması endişesi var” dedi.

“Ancak seçime doğru çemberin daralacağı endişesini taşıyan sadece Sedat Peker değil” diyen Acarer, Peker’den “ricacı” olunduğunu öne sürdü. Acarer, “Cumhur İttifakı’ndan tarafıma sızan bilgiler çok ilginç. Peker’e biri AKP’li diğeri MHP’li bir vekil ricacı oluyor. Aynı şekilde bir Ankaralı iş insanı da onu arayarak benzer ricaları tekrarlıyor” diye konuştu.

‘BAHÇELİ’Yİ ÖVMESİNİ VE ‘PAYLAŞIMLARIM HATALIYDI’ DEMESİNİ İSTEDİLER’

Arayanların Sedat Peker’den ne istediğini ise Erk Acarer, şöyle açıkladı: “En başta bir video çekerek MHP lideri Devlet Bahçeli’yi övmesini. ‘Tüm paylaşımları ailesi ve kendisi konusunda öfkeli olduğum için yaptım ve hatalıydı, bunlar gerçeği yansıtmıyor’ demesini. Peker’e bunun karşılığında önerilen neydi: Türkiye’deki tüm sorunlarının hallolacağı ve eskisinden daha güçlü olarak ülkeye dönebileceği.”

‘BİLGİ HARFİYET TEYİT EDİLDİ’

İddiaları ve önerilenleri Sedat Peker cephesine ve yakınlarına sorduğunu anlatan Acarer, “Bilgi harfiyen teyit edildi. Şimdi soru şu: İş insanın Peker’e ve iktidara aracılık eden eski bir dostu olduğu kesin. Peki AKP ve MHP vekilleri kimdi? Bunları zaman cevaplayacak” dedi.

‘PEKER NE CEVAP VERDİ?

“İşte halen Sedat Peker korkusu bu kadar keskin” diyen Acarer, şöyle devam etti: “Peker’in bu taleplere verdiği cevap ne oldu? ‘Beni iyi tanıyamamışsınız demek.’ Bir süredir suskunluğa gömülen birine karşı hâlâ anlaşmalar önerecek kadar cüretkâr olmak, seçim yaklaştıkça iktidardaki korkunun da fazlalaştığını gösteriyor.”

PEKER’İN “HELALLEŞECEĞİZ TAYYİP ABİ” VİDEOSUNU EKLEDİ

Acarer, Sedat Peker’in taleplere verdiği cevaptan seçim yaklaşırken konuşma konusunda her ne olursa olsun tüm koşulları zorlayacağı yönünde olduğunu söyledi. Acarer, videosunun sonunda Sedat Peker’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip ‘helalleşeceğiz abi’ dediği videosunu ekledi.

Erk Acarer, Sedat Peker’e getirilen sosyal medya kısıtlaması sonrası onun mesajları kendi Twitter hesabından paylaşmasıyla gündeme gelmişti.

Peker’in kamuoyuna yansıyan son görüntüleri 22 Şubat tarihliydi. Peker, eşi ve çocuklarıyla yürüyüşte görülmüştü. Son yazılı açıklaması ise 17 Mart tarihinde Halk TV’den Seyhan Avşar’ın infaz edilen uyuşturucu ve kumar baronu Halil Falyalı’nın kardeşine verdiği yanıtla olmuştu.