675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yönetmenliği kampanyasına katılan gazeteci Ayşe Düzkan, aldığı 1 yıl 6 aylık hapis cezasının onanması üzerine, cezasını yatmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Düzkan'ı DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, BDS aktivistleri, feminist kadın örgütleri ve çok sayıda gazeteci yalnız bırakmadı.

Kendisine destek olmak amacıyla gelen gazeteciler ile fotoğraf çektikten sonra vedalaşan Düzkan,  avukatı ile birlikte infaz bürosuna gitti. Yapılacak olan işlemlerinin ardından Düzkan,  Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

'ALDIĞIM CEZA CEZAEVİNDEKİLERİN YANINDA DEVEDE KULAK'

Düzkan, yaptığı açıklamada, "Çok fazla siyasal tutuklu var, siyasi saiklerle tutuklu çok insan var ve uzun süreler yatıyorlar. 18 ay aldım. İnfazı yakmazsak bir yıl yatacağım. Yani devede kulak. En önemlisi siyasetle uğraşmayı tercih etmiş insanlar üzerindeki baskı bugün memlekette olan şeyin en kritik bölümüdür. Türkiye’de yönetim, hukuk ortadan kalkıyor. Türkiye Afganlaştırılıyor bugün. Bunun yanında benim cezaevine giriyor olmam devede kulak, üzerinde durulacak bir şey değil. Bu yüzden moralim yerinde, bir an önce çıkıp işlerimin başına dönmek istiyorum. Türkiye’de basın özgürlüğü hiçbir zaman iyi durumda olmadı. Tutuklu gazeteci sayısında dünyada başa baş güreşiyoruz. Ne zaman bir ülkede saklanacak bir şey varsa o zaman basın özgürlüğü kısıtlanır. Özgürlük, azadi, hurriya" diye konuştu.(MA)