İstanbul’un koronavirüs (Kovid-19) salgını sonucu hayatını kaybeden yakınının cenazesinin götürüldüğü Eyüpsultan’a bağlı Alibeyköy Mahallesi’ndeki Gasilhane önüne giden bir yurttaşın çektiği görüntüler gündeme oturdu. Kim ve ne zaman çekildiği öğrenilemeyen görüntüler sosyal medya platformlarında dolaşıma girdi.

1,5 SAATTE 32 CENAZE GÖTÜRÜLDÜ

Çekilen görüntülerde gasilhane önünde çok sayıda cenaze aracı ve koruyucu kıyafet giymiş çok sayıda kişi görülüyor. Salgından hayatını kaybeden yakının cenazesinin yıkanmasını beklediğini ifade eden yurttaş, 1 buçuk saattir beklediğini, bu süre zarfında ise salgın nedeniyle hayatını kaybeden 32 kişiye ait cenazelerin götürüldüğünü dile getiriyor.

Sırası gelen cenazenin özel kıyafetli gasilhane görevlileri tarafından yıkandığını söyleyen yurttaş, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ölümlerin, yetkililer tarafından doğru bir şekilde aktarılmadığını belirterek, durumun vahametinin anlaşılması amacıyla videoyu çektiğini vurguladı.

‘CENAZE ARABALARININ SAYISI ÖLÜMLERİ GÖSTERİYOR’

Söz konusu yurttaş çektiği videoda, “Alandaki cenaze arabalarının sayısı, yaşanan ölüm oranını gösteriyor. Bir bu kadar da sabah giden cenaze olmuş. Lütfen duyarlı olalım. Olay basit bir olay değil, lütfen evde kalalım” cümlelerini sarf etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün paylaşılan son bilgilere göre Türkiye’de salgından kaynaklı 168 kişi yaşamını yitirdi. Ancak halkın büyük bir bölümü ölümlerin gizlendiği şüphesi içerisinde. Paylaşılan bu görüntülerde bu şüphenin daha da büyümesine neden oldu.(İstanbul/MA)