Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan Garibe Gezer adlı tutuklunun intihar sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Gezer’in şüpheli ölümüne ilişkin MA'ya konuşan ablası Asya Gezer, kardeşi ile en son 16 Kasım’da konuştuğunu aktardı. Durumunun iyi  ve moralinin yerinde olduğunu söyleyen Gezer,  “Üzerindeki baskıların azaldığını, bu nedenle moralinin iyi olduğunu söylemişti. Ancak önceki süreçlerden toplamda 20 hücre cezasının olduğunu söylemişti. Bu nedenle hücreye gireceğini söylemişti. Ocak ayında onun görmeye geleceğimi söylemişti. Çok sevinmişti. Dört gözle beni bekleyeceğini söylemişti. Hatta ona üç tane kargo gönderdim. Bizim çocukların fotoğraflarını istemişti. Giyecek kıyafet göndermiştim” dedi.

‘KESİN ONLAR BİR ŞEY YAPTI’

Bugün cezaevinden kendini 2’nci müdür olarak tanıtan bir kişinin kendisini aradığı bilgisini paylaşan Gezer, “Bu kişi kardeşimin intihar ettiğini söyledi. Ben de buna inanmadığımı söyleyip tepki gösterdim. Haklarında şikayetçi olacağımı söylediğimde ‘buraya geldiğinizde ayrıntılı konuşuruz’ dedi. Ayrıca cenazenin adli tıp kurumuna kaldırıldığını söyledi. Ben de şu an Mardin’den Kandıra’ya gidiyorum. Kardeşimin intihar ettiğine inanmıyorum. Kesinlikle onlar bir şey yaptı”  diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin de, twitterdan yazdığı paylaşımda, Garibe Gezer’in ağabeyi Haşim Gezer’in Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunduğunu ve kardeşinin cenazesine katılmak için avukatı aracılığıyla başvuru yaptığını aktardı.