Ankara Gar Katliamı’nın 59’uncu ayında yaşamını yitirenler Gar Meydanı’nda anıldı. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sembolik yapılan anmada yaşamını yitiren 103 kişinin fotoğrafları taşındı. Saygı duruşuyla başlayan anmada 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun konuştu. Katliamın üzerinden 5 yıl geçmesine 1 ay kaldığını hatırlatan Coşgun, “Bu meydanda anma yapmamıza hiçbir güç engel olamadı, olamayacak” dedi.

‘ACILARIMIZ TAZE’

Acılarının hala taze olduğunu dile getiren Coşgun, katliamda yaşamını yitirenler için artık anıt yapılması gerektiğini yineledi. Katliam davasının 21 Eylül’de duruşması olduğunu da hatırlatan Coşgun, “21 Eylül’de görülecek dava duruşmasında olacağız. Gerçek adalet talebimizi karşılasın ya da karşılaması orada olacağız. 10 Ekim Ankara Katliamı Cumhuriyet tarihine kara bir leke gibi düştü kimse bunu unutmasın” diye belirtti. 

‘BARIŞ TALEBİMİZLE BURADA OLALIM’

Katliamın ardından bir hesaplaşma süreci işlemediğini vurgulayan Coşgun, şöyle devam etti: “İnsanlar katledildi. Sorumlular tek tek yargılanmalı. Bu katliama göz göre göre Ankara'nın merkezinde gerçekleşti. Bunu unutup yaşamımıza devam etmemizi kimse beklemesin. Yitirdiğimiz insanlar büyüyemedi, çocuklarımızı babasız annesiz kaldı, öfkemiz devam ediyor ve bitmeyecek. 10 Ekim Ankara Garı sadece bizim değil kimsenin unutmaması gereken bir katliam bu böyle bilinsin. 5’ini yılda kavgamızı, öfkemizi en çok ta barışa olan talebimizi yanımızda getirerek burada olalım.”

Anma, “10 Ekim’i unutma unutturma”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganlarıyla son buldu.