Furkan Vakfı bugün Gaziantep'te polisle yaşanan bir olay sonrası Türkiye'nin gündemine oturdu. Başkanlarının iddiasına göre vakıf itikaf sünnetini unutturmama derdinde. Ancak Türkiye'de 'tam kapanma' uygulaması bulunduğu gerekçesiyle polis camii cemaatini dağıtmak için güç kullandı ve üzerlerine biber gazı sıktı. Peki Furkan Vakfı nedir, kimdir? Sahibi kimdir? Faaliyetleri nelerdir?

Furkan Vakfı kimdir?

Furkan Vakfı 22 Kasım 1994 tarihinde kurulmuş bir vakıftır. Kurulduğu günden bu güne hedef kitlesini büyüterek artıran Furkan Vakfı'nın Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde çeşitli temsilcilikleri vardır.

Furkan Vakfı kuruluş amacını, "hakiki imana ulaşmış, ibadete âşık, ahlak sahibi ve Allah’ın yeryüzünde hâkimiyeti için meşru yollarla mücadele eden, hayırlı işlerde topluma öncülük yapacak öncü bir nesil hazırlamak" olarak tanıtmaktadır.

Furkan Vakfı sahibi kim?

Furkan Vakfı 1980'li yıllarda aktif olarak vaazlar veren Alparslan Kuytul isimli bir vaiz tarafından kurulmuştur. 20 Ağustos 1965'te Adana'da dünyaya gelen Alparslan Kuytul Çukurova Üniversitesi ve Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'nde eğitim görmüştür.

Alparslan Kuytul geçtiğimiz senelerde verdiği vaazlar esnasında gerek yaptığı siyasi konuşmalar ve gerekse de Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle göz altına alınmıştı. Furkan Vakfı'nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, "suç örgütü kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla 22 ay tutuklu olarak yargılanmıştır.

Furkan Vakfı faaliyetleri

Furkan Vakfı lideri siyasi konuşmaların da dahil olduğu bir takım vaazlar vermektedir. Bunların haricinde camiilerde ibadetle meşgul olmak, haftalık sohbetlere katılmak gibi faaliyetler gerçekleştirmektedir.