Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 331'inci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar'ın rahatsızlığından dolayı katılmadığı nöbeti Ferit Şenyaşar, açtığı pankartın önünde sürdürüyor. 

'MÜCADELEDEN VAZGEÇİRMEK İSTİYORLAR'

Adalet mücadelelerinin 331'inci gününde devam ettiğini belirten Ferit Şenyaşar, devlet aklının kendilerini bu mücadeleden vazgeçirmek için her türlü yolu denediğini söyledi. Her hafta haklarında bir dava açıldığını belirten Şenyaşar, son açılan davaya konu olan parke taşları ile parçalanmış ambulans fotosunu gösterdi. Şenyaşar, "Bu ambulansın fotoğrafını adliye içinde yere indirdiğimiz için bu suç sayılıyor. Bundan dolayı ben ve annemin ifadesi alındı" dedi. 

'HUKUKSUZLUK VAR'

"Eğer bu bir suç ise suçumuzu kabul ediyoruz. En ağır şekilde cezamızı da kabul ediyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Şenyaşar, "Buna karşın bir devletin hastanesinde kamu aracı paramparça ediliyor. İnsanlık suçu işleniyor. Savcılar annemi ifadeye çağırdığı kadar, ambulansı bu hale getirenlerden niye hesap sormuyor, ifadesini almıyor? Ortada bir hukuksuzluk var. Üstünlerin hukuku var. Adalet sağlanana kadar, biz bu nöbetimizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Şenyaşar, Adalet Nöbeti'ne devam ediyor.