Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör Mahallesi’nde 16 Temmuz 2017 tarihinde evine yapılan baskın sırasında polisin açtığı ateş sonucu öldürülen Necmettin Fendik'in davası halen sonuçlanmadı. Fendik'in ölümüne ilişkin polis memuru A.F.K. hakkında Yüksekova 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla açılan dava 6 kez ertelendi. 

POLİS TUTUKLANMADI

Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını belirten Fendik’in eşi Kudret Fendik, eşini öldürdüğünü kabul eden polisin 3 yıldır tutuklanmamasına tepki gösterdi. Çocukların ve kendisinin gözleri önünde eşinin vurulmasını hiçbir zaman unutmadığını söyleyen Fendik, “Eşimi vurduktan sonra çocuklarımı dışarıya çıkardılar. Hepsinin yüzünde maske vardı. Bir saat eşimi öyle yerde beklettiler. İşkence ettiler. Eşim 2 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Bir ihbar üzerine bunu yaptıklarını söylediler. Allah çocuklarımın hakkını onlara bırakmasın” dedi. 

'PİŞMAN DEĞİLİM' DEDİ

Eşini öldüren polisin hiçbir pişmanlık duymadığını dile getiren Fendik, “Eşimi öldüren kişi ‘pişman’ olmadığını, benim ve çocuklarımın karşısında söyledi. Onu söylemesine rağmen tutuklanmadı. Zaten tuttuğumuz avukat duruşmalara gelmedi. Mahkemede tercümanlık yapan kişi söylediklerimi yanlış çevirdi. Bunları yaşadıktan sonra yeni bir avukat tuttuk ve itirazlarımızı yeniden yaptık. Eşimi öldürenlerin gereken cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.(Hakkari/MA)