Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör Mahallesi’nde 16 Temmuz 2017 tarihinde  polisin baskın yaptığı sırada evinin kapısını açmaya çalışırken polisin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Necmettin Fendik kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Fendik'in ölümüne ilişkin polis memuru A.F.K. hakkında Yüksekova 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla açılan davada bugüne kadar bir ilerleme kaydedilmedi. Geçen 2,5 yılda büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Fendik'in eşi Kudret Fendik, eşinin ölümünden sorumlu olan polis memurunun görülen 7 duruşmada da tutuklanmamasına tepki gösterdi. 

OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

1'i evli 8 çocuğu olan Fendik, eşinin yaşamını yitirmesi ardından oğlu Redar'ın okulu bırakarak ailenin geçimini sağlamak amacıyla çalışmaya başladığını söyledi. Fendik, eşinin ölmeden önce açtığı bakkal dükkanı işlettiklerini ve yine çevrelerindeki insanların maddi destekleriyle ayakta kalabildiklerini ifade etti. Geçen süre boyunca davada bir ilerleme sağlanmamasına tepki gösteren Fendik, hukuki anlamda da destek beklediklerini dosya ile ilgilenen avukatın düzenli olarak duruşmalara katılmadığını dile getirdi. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Fendik şöyle devam etti: "Eşim haksız yere katledildi ve bugüne kadar kimse bizler sahip çıkmadı. Duruşmalarda hep yalnız kaldı. Buradan vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Hakkımızı korumamıza yardımcı olun. Elinde ve evinde hiçbir şey olmadığı halde evlatları önünde bir insan boşu boşuna katledildi. Duruşmalarda da karşımıza gelip pişman olmadıklarını söylediler.”

Necmettin Fendik’in öldürülmesine ilişkin davanın 8'inci duruşması 28 Ocak 2020 tarihinde Yüksekova 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.