CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek zamlardan sonra elektrik faturasını ödemeyeceğini daha önce açıklamıştı. CHP lideri, bugün yaptığı duyuruda elektriklerinin kesildiğini açıkladı. CHP lideri, “Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir” dedi.

Yılbaşında elektriğe yapılan yüksek zammın geri alınması için bireysel olarak eylem yaparak 2,5 aydır faturasını ödemeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki evinin elektriği bugün 10.30 sıralarında kesildi.

Kılıçdaroğlu, elektriğinin kesildiğini, “Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” ifadeleriyle duyurduğu videoda açıkladı.

BAHÇELİ, “ÖDEMEZSE ELEKTRİĞİ KESİLMELİ’ DEMİŞTİ

CHP liderinin elektriğe yapılan zamlara tepki amacıyla faturasını ödemeyeceğini açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Elektriği kesilsin” demişti.

Bahçeli’nin çağrısıyla MHP teşkilatlarından Kılıçdaroğlu’na “kandil”ler gönderilmişti. Kılıçdaroğlu da kandilleri müzede sergileyeceğini açıklamıştı.