Halkların Demokratik Partisi (HDP) Avcılar ilçe Eşbaşkanı Şemsettin Duman, polisler tarafından tehditlere maruz kalmasının ardından evinin kurşunlanması sürecinin tesadüf olmadığını söyledi. Öğlen saat 12:00 civarında bir misafiri ve ailesiyle salonda otururken saldırının yaşandığı bilgisini paylaşan Duman, 5 katlı bir binanın 3’üncü katında bulunan evinin salonunun, orada oturdukları bir vakitte kurşunlandığını kaydetti. Saldırının HDP’ye yönelik konseptin bir bağımsız olmadığına işaret eden Duman, saldırıları mücadele ile püskürteceklerini vurguladı.

‘MAFYAVARİ TEHDİTLER’

Duman, 1 Haziran’da evinden çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin telefonla arayarak evlerinin önünde olduğunu ve kendisi ile bir dosyaya ilişkin görüşmek istediğini belirtti. Evde olmadığını ifade etmesi üzerine telefondakinin bulunduğu yerde görüşmek istediklerini aktaran Duman, “10 dakika sonra siyah bir Hyundai marka bir araç arkamda durdu. Ben de o sırada kendi aracımdaydım. Yine telefonla aradılar. Yanlarına gittim. Tavırlarından kuşkulandım, kimlik göstermelerini istedim. Biri polis kimliği gösterdi. Aracın arkasında oturan kişi 'gel sana iki soru soracağım' dedi. Ben de dosya işlerinin böyle yürümediğini söyleyip, tepki göstererek oradan uzaklaştım” diye anlattı.

Duman aynı kişilerin gün içinde kendisini bir kez daha aradığını belirterek, “Avcılar ilçe eşbaşkanısın, gelip seni ilçeden alacağız' dediler.  Ben yine tepki gösterdim. ‘Benim yerim belli yurdum belli, eğer bir ifade işlemi varsa karakoldan çağırırsınız ben de avukatım ile giderim. Ama böyle mafyavari yöntemlerle gelen kimse ile görüşemem’ dedim. ‘Esenyurt’ta bulunan Kıraç karakoluna gelirsin’ dediler. Ben de ‘Kıraç buraya bağlı değil ki, Avcılara bağlı Firuzköy karakolu var dedim. ‘O zaman oraya çağıracağız’ dediler. Karakoldan çağırırsanız ben avukatımı alıp gelirim dedim” ifadelerini kullandı.

EVİN SALONU KURŞUNLANDI

Duman, evinin kurşunlanmasının ise şöyle anlattı: “Evde oturuyorduk. Benim kulağımda kulaklık vardı, telefonda bir haberi izliyordum. O sırada misafirim ve ailem irkildiler. Silah sesi geldiğini söylediler. Ben de çocukların maytap sesi falandır dedim. Bir gün sonra eşim oturduğumuz salonun penceresinde bir kırık ve delik olduğunu görüyor. Taş atıldığını sanıyor. Sonra ben de baktım ve mermi çekirdeğini gördüm. Polisleri aradık, geldiler tutanak tuttular. Hem sokaktaki mermi kovanını ve penceredeki mermi çekirdeğini buldular. Mermi evin salonunun camına isabet etmişti. İlk camı kırıp aşmış ama ikinci camı kıramamış. Ya uzaktan ateş edilmiş ya da bilmediğim farklı bir nedenden dolayı ikinci camı kıramamış. Ama mermi oturduğumuz salonun camına isabet etmiş, hem de bizim de salonda oturduğumuz saatte. Bazı görgü tanıklarına göre bir motosikletten ateş edilmiş. ”

‘SALDIRI KONSEPTİN BİR PARÇASI’

HDP’ye yönelik saldırıların bir birinden bağımsız olmadığını ifade eden Duman, Türkiye’nin çetevari bir sistemle yönetilme aşamasına geldiğini dile getirdi. Ortada devlet denilen olgunun kalmadığını ve anormal bir süreçten geçildiğini sözlerine ekleyen Duman, “Çete ağırlıklı sistem yönlendirmesi var. Bunlar genel konseptin bir parçası” dedi.

Polislerin kendisinin kim olduğunu, nerede oturduğunu, hangi telefon numarasını kullandığını bildiğine vurgu yapan duman, “Bu kişiler benim evime nasıl böyle saldırabiliyorlar. Benim nerede oturduğumu nereden biliyorlar. Benim hakkımdaki bilgileri kim verdi onlara. Evimin tesadüfi olarak isabet almasının tesadüf olmadığını düşünüyorum” diye belirtti.

MAGANDA KURŞUNU İHTİMALİ…

Merminin maganda kurşunu olma ihtimaline karşı ise Duman, şunları dile getirdi: “Haydi diyelim ki bu organize bir saldırı değil de maganda kurşunudur. Eğer bu magandalar gündüz ortası bu kadar rahat bir şekilde ellerinde silahlarla sağa sola ateş edebiliyor ve etrafta cirit atıyorsa orada bir sorun vardır. Demek ki suç işlemekten korkmuyorlar. Biz bir basın açıklaması için bir araya geldiğimizde, ya da iki muhalif bir araya geldiğinde yüzlerce polis üzerimize çullanıyor. Ama bunlar bu kadar rahat dolaşıyorsa burada bir sorun vardır.”

'VAZGEÇMEK YOK'

Duman, özellikle Kürt, sol ve sosyalist hareketlere bir yönelim olduğunu hatırlatarak, “Hem yasal hem de paramiliter güçler kullanarak üzerimize geliyorlar ama mücadelemizden geri adım atacak değiliz. Yürüdüğümüz yolun ne olduğunu da, ideolojisini de biliyoruz. Onların da nasıl düşmanca davrandıklarını biliyoruz. Bu bilinçle onlarla mücadele edeceğiz” dedi.

MA / İdris Sayılğan