Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edilen ve siyasi tutukluları kapsam dışı bırakan infaz yasası Salı günü Meclis’te görüşülecek. Haberin Var Mı İnisiyatifi, düzenlemeye “Evde kalsak da sessiz kalmayacağız” diyerek tepki göstererek, “Gazetecilere özgürlük” çağrısında bulundu. Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ahmet Şık, gazeteciler Banu Güven, Fatih Polat, Faruk Eren, Ali Ergin Demirhan, Erol Önderoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, evlerinden kayda aldıkları videolarla, “Evde kalsak da sessiz kalmayacağız” mesajı verdiler. 

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK!

Haberin Var Mı İnisiyatifi'nin konuya ilişkin yayınladığı metinde ise, “Hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin” çağrısı yapıldı. 

“Türkiye ev hapsinde” denilen açıklamada, “Büyükşehirler karantinada. Pek çok gazeteci haber merkezlerinde, sokaklarda. 100’den fazlası ise demir parmaklıklar ardında, ‘hapishanelere virüs girmeden çıkar mıyım’ diye umutla bekliyor. Salı günü TBMM yeni infaz düzenlemesini görüşecek, pakette gazetecilere tahliye yok. ‘Terör’ ile ilişkilendirilen haber yapma, yazı yazma, görüş açıklama, tweet atma gibi ‘suç’lar nedeniyle kaçakçıların, dolandırıcıların, uyuşturucu tacirlerinin serbest kalacağı düzenlemeye dahil edilmediler. Yetkili yetkisiz herkese sesleniyoruz, hapisteki gazetecilerin virüs tehdidi ile yüzleşmeden serbest bırakılması için harekete geçin. Sesimize ses katın. Gazetecilere özgürlük!” ifadelerine yer verildi.