İktidar yanlısı ATV’de yayınlanan "Esra Erol'da" adlı programın sunucusu Esra Erol, yüzünün görünmesini istemediği halde 18 yaşındaki bir kadını canlı yayına çıkardı, kameraların önünde bağırarak hakaret ve suçlamalarda bulunan Esra, kadına psikolojik şiddet uyguladı. 

18 yaşındaki kadını ilişkisi üzerinden yargılayarak tüm kadınlara ve ebeveynlere öğütler vermeye kalkışan Esra'nın söz konusu görüntüleri program yaptığı kanalın resmi Twitter hesabından "Esra Erol sinirlerine hakim olamadı!" ifadesiyle yayınlandı.

Videonun dijital medyada yayılmasının ardından binlerce dijital medya kullanıcı Esra Erol'a, ve RTÜK'e tepki gösterdi.

Gelen tepkilerin bazıları şöyle:

Eren Keskin: Bu coğrafyada en zararlı programlar bunlar. Özellikle kadınlara duygusal şiddet uygulanıyor. Esra Erol gibiler daha fazla para kazansın diye ...

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran: #EsraErolda istismara maruz bırakılmış 18 yaşındaki genç kadının önce zorla yüzü gösterildi, sonra da Esra Erol tarafından "bedenini koruyamamakla" itham edildi. Bu söylemleri erkek yargı üretiyor, yandaş medya yayıyor. Uyguladığınız psikolojik şiddettir, suçtur!

RTÜK Üyesi CHP'li İlhan Taşcı, "Esra Erol ile Müge Anlı için harekete geçmeyen ve tek bir rapor dahi görüştürmeyen RTÜK Başkanı, ‘milli ve manevi yayın’ genelgesinden sonra bakalım ne yapacak..." diyerek duruma tepki gösterdi.

Oyuncu Hazal Kaya: Kameraların önünde suratına suratına bağırarak o küçücük kıza söylediklerinin,öldürülen,şiddete uğrayan kadınlara “Orada ne işi varmış?” demekten ne farkı var?Sen kimsin de yayına çıkmak istemeyen,belli ki ağır travma yaşayan bir kadın üzerinden şov yapıyorsun?

Oyuncu Yasemin Kay Allen: Esra Erol’un programında o gencecik kıza yapılan benim televizyonda izlediğim en korkunç şeylerden biri. Gencecik bir kadın, bir kız üzerinden kadınların birbirlerini ezmesi, ahlâk taslaması, toplumun önünde linç edilmesi o kadar vahim ki. O kadar utandım ki. Yazıklar olsun.

Kampüs Cadıları: Esra Erol canlı yayında, yüzünün gözükmesine onayı olmayan genç bir kadına reyting uğruna ahlak dersi vermeye çalıştı. 

Sözde kadınları “koruyan” bu programlar bir an önce yayından kaldırılsın. Mağdur suçlayıcılık yaparken gösterdiğiniz tepkiyi faillere gösterin! #EsraErolda

Özgür Genç Kadın (ÖGK): Genç bir kadın reyting için rızası olmadan yayına çıkartılıyor, yüzünü göstermek istemediği için hakaretlerle ahlak dersi veriliyor. Esra Erol'un sözlerinin aksine, derdiniz kadınları korumak değil, "bu tepkileri faile gösterseydin" diyerek mağdur suçlamak ve hedefleştirmektir.

Kadınların Kurtuluşu: Dün ATV ekranında yayınlanan bir programda, 18 yaşında genç bir kadının yaşamı ve yüzünü zor ve psikolojik şiddet ile göstermeye çalıştılar. Reyting için teşhircilik yapanlar.

Kadın Koalisyonu: Esra Erol'un, istismar mağduru bir genç kadını yayına zorla çıkararak bağıra çağıra suçlaması, ağır bir ikincil travma yaşatması, psikolojik şiddetin en ağır örneklerinden biridir, ??Kabul edilemez. #EsraErol