Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş’ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla partinin Genel Merkezi’nde açıklama gerçekleştirdi. Kentte bulunan demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, salona, “Faşizmi yeneceğiz, biz kazanacağız” yazılı pankartı asıldı. Açıklamada söz alan ESP Ankara İl Yöneticisi Sedat Polat, gözaltıların hukuksuz olduğunu ifade etti.

‘FAŞİZME KARŞI MÜCADELE’

Operasyonun bir “itirafçının” gerçek dışı beyanları üzerine yapıldığını belirten Polat, “Saray rejiminin sömürdüğü ve ezdiği kitlelerin ayaklanmasından, hesap sormasından korkmaktadır ve halkın örgütlü güçlerine saldırarak bu ihtimali elinden geldiğince boğmaya çalışmaktadır” dedi. Operasyonlara karşı örgütlenme çağrısı yapan Polat, şunları söyledi: “Devrimciler faşizmle nasıl mücadele edileceğini bilir. Tarihten bilir, kendi pratiklerinden bilir, eşyanın tabiatından bilir. Bu yüzden faşizmin vurduğu yer, aslında çaremiz olacak yerdir. Madem burjuva-faşist devlet halkın devrimci güçlerine devamlı saldırma ihtiyacı hissetmektedir, o halde devrimci safları hızla doldurmak ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek de hepimizin sorumluluğu haline gelmektedir.”

‘ONLAR GİDECEK BİZ KALACAĞIZ’

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, “Şaşırmadık ama biz alıştıkça, onlar üstümüze gelmeye devam edecekler. Yan yana olmalı, saflarımızı güçlendirmeliyiz. Onlar gidecek ve ezileniyle, kadınıyla, işçisiyle, biz kalacağız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

Baskınların nedeninin “devletin artan korkusu” olduğunu belirten Karala okuru Şamil Parlak da, “Hiçbir devrimci bu operasyonlar sonucunda teslim olmadı. Burada bu operasyon sonucunda gözaltına alınan bütün arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ESP Parti Meclisi (PM) Üyesi Yaren Tuncer, “Ezilen Kürt halkı ve işçi sınıfı var olmaya devam ettikçe, mücadeleye de devam edeceğiz. Dünyada halklar ayaklanıyor ve kimse devrimcileri bu halktan koparamayacak. Amed'de de Ankara'da da İzmir’de de halklar direnmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER 

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Avukat Kamil Ağaoğlu, Zindan Dorudemir, Alev Özkiraz, Ozan Özgenler, Kerim Altınmakas, Tuncay Kılıç, Rıdvan Coşkun, Nesrin Salduz, Kutay Soybil, Efe Özcan, Hakan Kafadar, Nazlı Masatçı, Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı), Mehmet Küçükgünaydın, Yunus Kara, Medine Çam, Burak Yılmaz, Meliha Kayacı, Deniz Bakır, Ceren Çoban.