İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile 12 ilde siyasi parti merkezleri ve ev baskınları yapıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Etha muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör'ün aralarında bulunduğu çok sayıda kişi alındı. 52 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken 48'inin gözaltına alındığı belirtildi. Ankara'nın Çankaya ilçesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul İl Binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA İstanbul Bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) da polisler tarafından basıldı. Ankara Mithatpaşa Caddesinde bulunan ESP Genel Merkezi de polisler tarafından basıldı. Gece saatlerinde baskın düzenleyen polis, mahalle muhtarı ve bina yöneticisini de alarak parti binasına girdi. Polisin partililerin refakati olmadan büroya girdikleri belirtildi.  Parti binasından evraklar alan polis 4 saat süren arama ardından binadan çıktı. 

ESP GENEL MERKEZİNE BASKIN

ESP Genel Merkezi'ne kapının anahtar deliğini zorlayarak baskın yapan polisler, aralarında devrimci yazar Kutsiye Bozoklar'ın (Işık Kutlu) da olduğu çok sayıda fotoğrafa el koydu. Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) bayraklarını söken polisler, partinin yönetim odasında yer alan bilgisayar, çok sayıda resmi evrak ve yayına da el koydu.

PARTİ BİNASININ KAPISI KIRILDI

Polis, İzmir Yamanlar'da bulunan ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasına kapısını kırarak girdi. 

Öte yandan Bayraklı ilçesinde bulunan özel bir hastanede dün öğlen saatlerinde kasık fıtığı ameliyatı geçiren Asil Benler’in evine saat 01.00 sularında giden polisler, hastaneye gelerek kendisini gözaltına almak istedi. Yürüme, yeme, içme ve lavabo ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta zorluk çeken Benler’in taburcu olması durumunda emniyete götürüleceği belirtildi. Dikişlerin yırtılması ve kanama tehlikesinin devam ettiği belirtilen Benler’in kaldığı hastanedeki polislerin bekleyişi sürüyor.

Diyarbakır'da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinden gözaltına alındı. 

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER 

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Avukat Kamil Ağaoğlu, Zindan Dorudemir, Alev Özkiraz, Ozan Özgenler, Kerim Altınmakas, Tuncay Kılıç, Rıdvan Coşkun, Nesrin Salduz, Kutay Soybil, Efe Özcan, Hakan Kafadar, Nazlı Masatçı, Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı), Mehmet Küçükgünaydın, Yunus Kara, Medine Çam, Burak Yılmaz, Meliha Kayacı, Deniz Bakır, Ceren Çoban.