Yıllar önce, 1997'de Antep'te canları çektiği ve paraları olmadığı için baklava “çaldıkları için yakalanan” 4 çocuk, bütün Türkiye'nin vicdanını sarsmıştı. Ayaklarına ve ellerine zincir vurulan çocukların fotoğrafı uzun süre hafızalardan silinmemiş, bir utanç karesi olarak tartışılmıştı. Üstüne üstlük çocuklar 6’şar yıl hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay'ın kararı onaylamasıyla 19 ay cezaevinde yatıp kamuoyunda “Rahşan Affı” diye bilenen afla serbest kalabilmişlerdi.

Şimdi AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye'sinde işler daha gelişmiş durumda. Bu kez baklava değil muz gündemde; hem de tam 15 kilo! Tam da Erdoğan'ın halktan 'helallik' istediği günlerde gündeme düşen habere göre, Osmaniye'de göreve başlatıldıkları ilk günden bu yana yurttaşlara uyguladıkları şiddetle gündeme gelen ve kendilerine  "Gecelerin yargıcı" denilmesini istemeleri ile de adlarından söz ettiren bekçiler, devriye gezerken bir manavdan yaklaşık 15 kilogram muz çalan hırsızlık şüphelilerini yakaladı. Olay sonrası muzlarla verilen "gurur" karesi ülkede gelinen nokta açısından çarpıcı bir örnek olurken, olay 1997 yılını ve Antep'i yeniden hatırlattı.

BEKÇİLERİN DİKKATİ!

Son günlerde sık sık yurttaşlara uyguladıkları şiddetle gündeme gelen bekçiler, Osmaniye'de müdahale ettikleri bir hırsızlık olayı sonrası verdikleri fotoğraflarıyla sosyal medyada dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan bir manavdan yaklaşık 15 kilogram muz çaldıktan sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaşmaya çalışan şüpheli iki kişi mahalle bekçilerinin dikkatini çekti. Şüphe üzerine durdurulmak istenen şahıslar kısa süreli kovalamaca sonunda yakalandı. GBT sorgulaması yapılan şahısların daha önceden hırsızlık suçundan birçok kaydı olan S.T. ve M.T. olduğu tespit edildi. Yanlarında bulunan poşetlerde muz olduğunu fark eden bekçiler çevrede yaptıkları araştırmada şahısların yakalandıkları yerden iki sokak ileride bulunan manavdan muzları çaldıklarını belirledi. Gözaltına alınan şahıslar hakkında "İş yeri ve Kurumdan Hırsızlık" suçundan adli tahkikat başlatılırken, çalınan muzlar ise işyeri sahibine teslim edildi.

BİR "KAHRAMANLIK" GÖSTERİSİ

Olayın ilginç olan kısmı ise bundan sonra başladı. Hırsızlık şüphelilerini ve 'suç delili' muzları karakola götüren bekçiler, muzlarla poz verdi. Fotoğrafın arka planında Atatürk ve Erdoğan’ın portreleri görülürken, havuz medyasından Sabah Gazetesi ise “Manavdan muz çalan hırsızlar bekçilerin dikkati sayesinde yakalandı ”diye yansıttıkları olayla ilgili bir "kahramanlık" haberine imza attı. Kolombiya limanında yakalanan 5 tonluk kokainin faili meçhule gittiği günlerde bekçilerin büyük bir uyuşturucu operasyonu yapmışlar gibi verdikleri poz, kamuoyunun tepkisini çekti. Sosyal medyadan birçok yurttaş, bir kez daha yıllar önceki 'baklava' olayını hatırlatarak duruma tepki gösterdi.