İstanbul'a gelen eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla, daha sonra da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştü. İmamoğlu'yla birlikte kameraların karşısına geçen Wulff, ''Her yeni başlangıç bir sihir taşımakta, barındırmaktadır'' derken, İstanbul'u "Avrupa'nın en büyük metropollerinden biri olarak" nitelendirdi. Abdullah Gül'ün çalışma ofisinin resmi Twitter hesabındansa yapılan görüşmeye ilişkin "Cumhurbaşkanı Gül, Wulff’un Türkiye’ye olan ilgisinin sürmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti" paylaşımı yapıldı.

İstanbul'a gelen Wulff ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Wulff'u kapıda karşılayan İmamoğlu, konuğuyla İngilizce sohbet etti. Wulff, birlikte kameraların karşısına geçtiği İmamoğlu'na, Almanca bilip bilmediğini sordu. Almanca bilmediğini belirten İmamoğlu, ''Büyük oğlum, Köln Üniversitesi'nde 1 yıl eğitim gördü. Ben de Almanca öğrenmek istiyorum'' dedi. Wulff, daha sonra İBB Özel Defteri'ni imzalayarak, duygularını ve düşüncelerini yazdı.

Wulff, daha sonra şu konuşmayı yaptı:

''İBB Başkanını burada görmekten ve tebrik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Deftere, ''Avrupa'nın en büyük metropollerinden birinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' yazdım. Şu anda, herkesin daha ziyade kendisiyle ilgilendiği bir dönemde, ortaklıklarımıza işaret etmek çok büyük bir önem arz etmekte. Almanyalılar ve Türkiyeliler arasında çok uzun ve yoğun ilişkiler var. Farklı kalitede, farklı ilişkiler var. Ben, bu ilişkilerin muhafaza edilmesi ve daha ileri bir noktaya taşınması taraftarıyım. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz, her zaman Türkiye'nin yanında olacağız. O yüzden Büyükelçimiz burada, İstanbul Başkonsolosumuz burada. Bir kitap var. Orada, ''Her yeni başlangıç bir sihir taşımakta, barındırmaktadır'' der. Bunu da burada tekrar ifade etmek isterim. Konukseverliğiniz için ayrıca teşekkür ederim.''

'ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM'

''Ben de Sayın Cumhurbaşkanı'nı İBB'de ağırlamanın onurunu yaşıyorum'' diyen İmamoğlu da, ''Tabii ki Almanya ve Türkiye Cumhuriyeti ilişkileri uzun yıllara dayanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul'un Avrupa'nın en büyük şehri olduğunu buraya not etti ve bize büyük sorumluluk yükleyerek düşüncelerini yazdı. Avrupa'nın en büyük şehrinin belediye başkanı olarak, önümüzdeki süreçte elbette ki yerel iş birliği, yerel dinamiklerin bir arada iş ürettiği süreci, başta Almanya olmak üzere, tüm Avrupa'yla yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bunda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Hem İstanbul bunu hak ediyor hem de Türkiye'nin Avrupa'yla olan ilişkileri bunu hak ediyor. İlerleyen yıllarda bu ilişkilerin başarıya ve bu ilişkilerden doğan süreçlerin ürüne döndüğü zamanlarda yine Sayın Cumhurbaşkanı'nı burada ağırlamayı dilerim. Çok teşekkür editörüm'' diye konuştu.

İkili daha sonra İBB Başkanlık makamına geçerek, gazetecilere poz verdi.

GÜL: İLGİNİZİN SÜRMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUM

Wulff daha sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çalışma ofisinde ziyaret etti.

Gül'ün çalışma ofisinin resmi Twitter hesabından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada "11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile çalışma ofisinde görüştü. Cumhurbaşkanı Gül, Wulff’un Türkiye’ye olan ilgisinin sürmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti" dendi.