Eşi Hidayet Çalışkan 2 ve babası ise 3,5 yıldır Çanakkale Cezaevi’nde tutuklu olan Halime Çalışkan balkondan düşerek hayatını kaybetti. Eşi KHK’lı olan Çalışkan’ın depresyon ilaçları kullandığı ve dengesini kaybettiği için balkondan düştüğü öğrenildi.

Halime Çalışkan’ın ölüm haberini HDP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Gergerlioğlu, “Çanakkale’de eşi ve babası mahpus 2 yaş çocuk annesi ismi Halime olan bir kadının intihar ettiği bilgisi tarafıma ulaştı. İntihar etti veya camdan düştü, tam bilinmiyor! İnşallah bir ümitsizlik intiharı değildir, çok acı. Herkes lütfen metin olsun, göğsünüzü geniş tutun.” İfadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, "Gece verdiğim vefat haberinin son bilgileri Eşi ve babası KHKlı ve mahpus, Çanakkale'de 30 yaş 2y çocuk annesi Halime Çalışkan 15 gündür ilaç kullanıyormuş.Önceden bırakmış olduğu depresyon ilaçlarına başlamış. Cam silerken düşme mi, intihar mı belli değil Allah rahmet eylesin"dedi.

Paylaşımda yer alan açıklamada ise,"2 yaşındaki Zehra’nın annesiz kaldığını belirten Gergerlioğlu, giden canların geri gelmeyeceğini söyledi. Gergerlioğlu, ‘‘Hidayet Çalışkan Çanakkale cezaevinde. 2 yaşındaki kızı annesiz (Halime) kaldı. Baba cenazede kızının yanında olabilecek. Binlerce hayattan sadece biri.. Dün ise İnfaz yasası görüşmelerinde #Akp ve #MHP oyları ile siyasi mahkûm ayrımcılığı yapıldı. Giden canlar geri gelmeyecek.’’ 

Gergerlioğlu açıklamasının devamında; "Baba dede cezaevinde, anne mezarda, bu bebek annesiz, babasız artık.!Çanakkale'de şüpheli ölüm (intihar??) Halime Çalışkan toprağa verildi.Nice umutlar, hayaller toprağa verildi.Bu baba da yine yasaya göre tahliye edilmeyeceklerden mi olacak? "