Dersim’in Ovacık ilçesinde Yaylagünü köyünde 15 Haziran’da hayvanlarını otlatırken aniden ortadan kaybolan, daha sonra seyir halindeki otobüsün açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düşerek boğulduğu belirtilen Engin Eroğlu’nun soruşturmasının seyrini etkileyecek detaylı otopsi sonucu bekleniyor. Ovacık’ın Torunoba mevkiinde bulunan Eroğlu’nun cenazesi, ön otopsinin ardından detaylı otopsi yapılmak üzerine gönderildiği Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan Eroğlu’nun ölümüne ilişkin kesin rapor bekleniyor.

Ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, Eroğlu’nun ölmeden önce bulunduğu noktadan geçen bir otobüsün bagaj kapağının açılmasının bir yolcunun cep telefonu kamerasına yansıması üzerine, görüntüyü alan yolcunun ifadesinin alınması sonrası araç şoförü E.S., alınan ifadesinin ardından adli kontrol tedbiri kapsamında serbest bırakıldı.

SAVCI: YARIM SAAT KIYIDA BEKLEDİ

Konuya dair konuşan ağabey Ahmet Eroğlu, savcının ön otopsiye dair kendilerine verdiği bilgide, Engin’in kafa ve göğüs bölgesinde darbe aldığını, yarım saat gibi bir sürede Munzur kıyısında beklediği, bilincini kaybetmesiyle Munzur’a düştüğünü aktardığını söyledi. Eroğlu, kardeşinin suda boğularak yaşamını yitirdiğinin kendilerine anlatıldığını belirterek, olayın aydınlığa kavuşması için otopsi raporunu beklediklerine işaret etti. Ağabey Eroğlu, ancak tek şüpheli olan otobüs şoförü hakkında avukatlarıyla birlikte hukuki süreç başlatacaklarını dile getirerek, olayın aydınlatılması için sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

AVUKAT: TEK DELİL ŞOFÖRDÜR

Engin Eroğlu’nun soruşturma dosyasını takip eden Avukat Zilan Örnek de, Eroğlu’nun bir cinayet sonucu yaşamını yitirdiğini vurgulayarak, “Dosyadaki tüm deliller tek bir kişiyi göstermektedir. Bu şüpheli de otobüs şoförüdür. Bundan sonraki süreç adli tıp raporunun sonucuyla belirlenecek. Rapordan sonra dosyada bir hareketlilik yaşanacak. Çünkü otobüs şoförü gözaltına alındığında olayı hiçbir şekilde kabul etmedi, şuanda da etmiyor” diye konuştu.

TÜM AYRINTILAR İNCELENECEK

Avukat Örnek, dosyada tek şüphelinin otobüs şoförü olduğunu yineleyerek, "dosyayı tüm yönleriyle bir kez daha değerlendirilmesi, delillerin toplanılması, tanıkların dinlenmesi" taleplerini içeren hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.

Örnek, önümüzdeki hafta içi dosyada tek şüpheli olan otobüs şoförünün tutuklanması talebiyle Ovacık Sulh Ceza Hakimliğine sunmak üzere Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

MA / Semra Turan