Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, bu sabah Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Karşı gazetesine yönelik davada yargılanan CHP eski milletvekili Eren Erdem'e, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasının onanmasının istendiği haberi servis edildi.

Eren Erdem'in avukatı Onur Cingil dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Onur Cingil, söz konusu kararın 2 ay önce verildiğini ve kendilerinin de 1.5 ay önce karara itiraz ettiklerini duyurdu. 

Erdem'in avukatı Cingil, "Haberin neden tekrar ortaya atıldığını anlamamakla birlikte manidar bulmaktayız! Korona sebebiyle Yargıtay faaliyete ara vermişken(!) Maksatlıca bu haberleri çıkaranlara sözümüz: Eren Erdem suçsuzdur! Masumiyeti süreç sonunda tescillenecektir. bütün ülke kamuyoyu da bilmektedir!" dedi.

'ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Artı TV'de yayınlanan Haber Aktüel programına katılan Eren Erdem ise haberi gördüğünde tepkisinin ne olduğu sorusuna, "Yargıtay şu anda kapalı. Tutukluluk gerektiren ve acil işler dışında dosyalar görülmüyor. Ben bir gariplik olduğunu düşündüm akabinde avukatları aradım. Uyap ve e-devlete baktılar ve bir değişikliğin olmadığını gördüler. 

Bunun neden böyle olduğunu anlamak mümkün değil. Ama öngörebildiğimiz şeyler var. Bir algı operasyonu olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle cezaevi süreci ile ilgili yazan çizen insanlara yönelik rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu anlamsız süreci açıkçası bizde şakınlıkla takip ettik. Şu anda biz Yargıtay'da dosyamızı bekliyoruz. Bu dosyadan da beraat edeceğimize inanıyoruz" dedi.