Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii’nde cuma namazının ardından basının soruların yanıtladı.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı 'evine dön' çağrısıyla ilgili ise "Birlik beraberliğin tesisine yönelik bir adım olabilir. HDP’yle beraber olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz iyi partiye uygun düşmeyebilir," yorumunu yaptı.Erdoğan, Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı yönündeki tartışmalar hakkında “Eski bir siyasetçi olarak da doğal hakkıdır” dedi 

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:"Dünyada ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız, başta ABD olmak üzere Rusya, Avrupa koronavirüs seyrinden sonra ciddi zikzakların olduğunu görürsünüz. Tüm samimiyetimle, içerideki düşmanları gündeme getirmek istemiyorum. Bize dışarıdakiler yeter. İçerdekiler de pompalama görevi ifa ediyorlar. Biz 2002 Kasım’ında göreve geldik. 2002’de fert başı milli gelir 3 bin 81 dolardı, 2019 da 9 bin 127 dolara çıktı."

'ADETA BİR UÇUŞUN İÇERİSİNDE'

"Türkiye tırmanışta. Bunu görmek istemeyenler var. Ben size belgelerle bunları konuşuyorum. Konuşurken de sadece açılan şirket sayıları 30 bin 842’yken, 58 bin 262 adet şirket açılmış. İstihdam 19, 6 milyon kişiydi. 28 milyon 80 bin istihdamımız var. Bazı sıkıntılar yok değil. Yani Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Ne kadar yanlış anlatırlarsa anlatsınlar, biz Türkiye olarak tırmanışımızı yüksek oranda devam ettireceğiz. Gerek TL’de, dövizde, altın rezervinde. Göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’ye olan borcu 23.5 milyar dolardı Mayıs 2013. Biz IMF’ye olan borcumuzu sıfırladık. Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şu anda 105 milyar dolar."

'TÜRKİYE DÜNYA'DA FARKLI BİR YERDE'

"Samimiyetle söylüyorum. Türkiye’de 17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. 18 yıl önce neredeydik. Böyle ücretsiz yapılmıyor. Ciddi manada harcamalarımız oluyor. Yerli, millide yüzde 20’yken yüzde 70’lere çıkardık. Bunların hepsi de belli bir maliyeti getiriyor. Bu maliyetle beraber Türkiye şu anda dünyada farklı bir yerde. Gerek içerde, gerek Suriye’nin kuzeyinde ciddi mücadeleler veriyoruz. Libya’ya zevk için gitmedik. Bizi davet ettiler, orada da bizim kendi askerimiz var. Ayni şekilde burada bizim dost kendi kardeşlerimiz var. Bu mücadeleyi onurlu şekilde sürdüreceğiz. Ekonomide bu söylenenlerin hepsi bir tarafa. Benim Hazine ve Maliye Bakanım ile ilgili sosyal medyada yaptıkları. Bunlar yetişemediği üzüme koruk diyorlar. Biz 150’ye yakın ülkeye koronavirüs salgınıyla ilgili maskeden tuluma gönderiyoruz. Bunlar bedelsiz olmuyor. Böyle bir dönemde Çam-Sakura Hastanesi’ni, Murat Dilmener, Pakize Öz hastanelerini bitirdik. Bunlar Türkiye’nin gücünü gösteriyor.Döviz, TL ve altının yerli yerini bulacağına inanıyorum. Bu dalgalanmalar olur. Merkez Bankası ve Bankalar Birliği’nin yaptığı toplantılardır. Düzelecek."(HABER MERKEZİ)