AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han yaptıkları görüşme ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Pakistan ile ticari ilişkilere dair konuşarak, 2023 yılına kadar Pakistan ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan devamla, “13 anlaşmanın imzalanmış olması önemli. Pakistan ve Afganistan ilişkilerinin geliştirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Türkiye, Keşmir halkının yanındadır. Pakistan'ın bölgedeki büyük fedakarlıklarını dile getirmeliyim. Türkiye olarak Pakistan’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına doğrudan etki edecek ulaşım, enerji, turizm, temizlik, kolluk hizmetleri, eğitim ve sağlık alanlarında her türlü desteği vermeye hazırız. Pakistan’da elverişli iş ortamının sürekli kılınması hususunda da Sayın Başbakan İmran Han’ın çabalarını esirgemeyeceğini biliyorum. Türkiye dün olduğu gibi bugün de yarın da her zaman Pakistan’ın yanında yer alacaktır” dedi.

Erdoğan, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük Ekim ayında başlatılan saldırılara ilişkin de konuştu. Erdoğan, “Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiğimiz askeri operasyonlara Pakistan devleti ve halkından güçlü destek aldık. Pakistan'da FETÖ'ye ait okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesi de aramızdaki dayanışmanın bir timsalidir. Bu vesile ile FETÖ terör örgütünün Pakistan'daki yapılanmasına ilişkin alınan tedbirler için İmran kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum. Askeri ve savunma sanayi alanlarındaki ilişkilerimiz inanıyorum ki Pakistan'la mevcut ilişkilerimizde en önemli başlığı teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.

PAKİSTAN BAŞBAKANI HAN’IN AÇIKLAMALARI

Daha sonra konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han ise, "8 milyon Keşmirli açık hava hapishanesinde yaşıyor. Keşmir hakkında söyledikleri için sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi. Han, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Suriye'de size (Türkiye'ye) saldırılar yapılmaktadır, bu konuda Pakistan her zaman yanınızda olacaktır. Erdoğan, iktidara geldiğinden beri Pakistan-Türkiye ilişkisi daha iyi oldu. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz."(MA)