Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. 

Koronavirüs tedbirlerine ilişkin konuşan Erdoğan, "Eğitim öğretime, salgın şartlarını dikkate alarak yüz yüze ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Ailelerin tercihine göre okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflardan başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Kafe ve restoranlar sıkı şekilde denetlenecek, toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecek "

AKP’nin Türkiye’nin geleceğine yönelik vizyona olan tek parti olduğunu iddia eden Erdoğan, "Türkiye'nin ve bizim son 18 yılımız hem demokrasi hem ekonomide bir yandan geçmişin kayıplarını telafi diğer yandan geleceğin altyapısını kurma mücadelesiyle geçti" diye belirtti. 

DOĞU AKDENİZ KRİZİ

Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan gerginliklere de dikkat çeken Erdoğan, "Son günlerde Doğu Akdeniz ve Ege'de tarihten ibret almadan Tükiye'nin hakkını ve hukukunu hiçe sayarak emrivaki yapmaya çalışanlar da bu gerçeği kabullenecektir. Anı geldiğinde korkarım ki bedelini ağır ödemezler. Her fırsatta anlaşmazlıkları uzlaşmayla çözmekten yana olduğunu söylüyoruz. Bizimle masaya oturmak yerine kırık dökük askeri gücüyle tarihi bir kenara bırakıyorum en azından son dönemdeki askeri harekâtlarımzıı iyi incelemelerini tavsiye ediyorum."