AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında hedef gösterdiği Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Aydın Tabip Odası (ATO) Başkanı Esat Ülkü'nün cenaze töreninde konuştu. Fincancı, “Yitirilen her insan ile ülke kaybediyor. Her gün bir sağlık çalışanı yitiriyoruz bu salgından neden? Çünkü hakikati bilme hakkımız elimizden alınıyor. Gerçek sayıları bilmiyoruz, yeterli test yapılmadığı için bulaştıran insanların aramızda gezmesini engelleyemiyoruz. Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Yalnızca bir hekim değil, sanatçı, yalnız bir hekim değil, baba-eş. Ne büyük özverileri ile kurulan hayatlar ve bugün biz bu acıyı yaşıyoruz. Onun ışığı yolumuzu aydınlatacak” diye konuştu.

GÜNDEMİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Telefonla ulaştığımız Fincancı, AKP grup toplantısında hedef gösterilmesine ilişkin, “Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Bir haftadır 7 sağlık çalışanını kaybettik gündemimiz bu” dedi.

ERDOĞAN NEDEMİŞTİ?

Erdoğan, insan hakları ve işkenceye karşı mücadelesiyle bilinen Şebnem Korur Fincancı’nın başkanı olduğu Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef aldı. Erdoğan, “Çözülmesi gereken bir mesele de meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TTB başta olmak üzere, terör örgütünden birisini getirip başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz. Nasıl bunlardan şifa arayacağız. Teröristten bu beklenir mi? Anayasa'da amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının organlarının görevine mahkeme kararıyla son verileceği de hükme bağlanmaktadır. TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız" şeklinde konuştu.