AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşan Erdoğan, koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini açıklayarak “Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir” dedi.

Tedbirlerin amacının halkı korumak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Salgına karşı yapılan en etkili tedbir temizlik, maske ve mesafedir. Milletimizi bu hususlarda dikkat etmeye davranıyorum. Türkiye salgının en başından bu yana tedbirler açısından küresel çapta örnek olacak konumdadır” diye konuştu.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmede de bulunan Erdoğan, “Ekonomimiz, ikinci çeyrekteki kısmi küçülmenin ardından üçüncü çeyrek için çok güçlü yükseliş mesajları veriyor” iddiasında bulundu.

Salgının dünyayı etkisi altına aldığını ifade eden Erdoğan’ın konuşmasında satır başları şöyle:

“*Türkiye salgının en başından itibaren hem tedbirler, hem de hizmetler bakımından küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır. Bunun gerisinde geçtiğimiz 18 yılda hastane binasından, yatak sayısına kadar sağlık sisteminin her alanında gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşüm vardır.

YENİ TEDBİRLER

* İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir. Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapılacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecek. Süren 8 aşı geliştirme çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Yılın ilk aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz. Kovid-19 hastalığıyla mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Elde edilen tecrübeye ve katedilen mesafeye göre yeni stratejiler geliştiriyoruz.

* Ekonomimize yönelik sinsi tuzakları birer birer boşa çıkartıyoruz.

DOĞU AKDENİZ

* Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayıp ısrarla kendi tezlerini, haritalarını kabul ettirmeye çalışanlar diplomasi masasına yaklaşmaya başladı.

* Yarın BM 75. Genel kurulu başlıyor. BM tarihinde ilk defa ülkemizden bir isim, uzun yıllar Meclis'te milletvekilimiz olarak görev yapan Volkan Bozkır, Genel Kurul başkanı olarak görev yapacak. Bu vesile ile sayın Bozkır'a başarılar diliyorum.

* Her kim bu yürüyüşte yanımızda olursa yol arkadaşlığımızı yaparsa gerektiğinde ekmeğimizi bölüşeceğimiz, yoluna canımızı ortaya koyacağımız dostumuzdur, kardeşimizdir. Buna karşılık bize pusu kuran, husumet sergileyen hele hele saldıran hiç kimseyi de unutmayacağımızın bilinmesini isterim.”