Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde konuştu.

Türkiye'nin yerli aşısını geliştiren ülkeler arasında Dünya Sağlık Örgütü'nün listesinde ABD ve Çin'in ardından 3’üncü sırada geldiğini savunan Erdoğan, "Covid-19'a karşı iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamladı, biri klinik aşamada" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: “Ekonomide açıkladığımız destek paketleriyle, esnafından çiftçisine, emeklisine, her kesimden insanın yanında olduğunu gösterdik. Dünya genelinde yatırımların yavaşladığı bir dönemde biz art arda açılış gerçekleştirdik. Birileri fildişi kulelerde ahkam keserken, milletimize karamsarlık yayarken biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürüyoruz. Sanayide dışa bağımlılık milli güvenlik açısından en az siyasi bağımlılık kadar vahim bir durumdur. Bakınız 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde Türkiye ekonomisinin ihracat hacmi sadece 36 milyar dolardı. Bu ihracatı sürükleyen 3-5 sektör varken, sanayi altyapısı son derece zayıftı.

Teslim aldığımız bu ekonomide kalkınmayı hızlandıracak yatırımları hayata geçirdik. İhracat hacmi geçen yıl 180 milyar dolara ulaştı.

 EKONOMİDE GÜÇLENDİK

TÜBİTAK'ın desteğiyle 120 kişilik bir ekip dünyanın ilk elektrikli, lastik tekerlekli ekskavatörünü, Türkiye'de üretti. IMF'ye olan 3,5 milyar dolar borcumuzu sıfırlaştık, ekonomimiz güçlendikçe sözümüzün itibarı arttı.Biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürürken son 18 yılda bir Ar-Ge ve girişimcilik ekosistemi inşa ettik.

Herkesin ufku denize kadardır. Biz asırlık hedeflerin peşinde koşuyoruz. Türkiye'yi 21’inci yüzyılın lider ülkelerinden biri yapmanın hayalini kuruyoruz. Yaptıklarımız, hayallerimizin küçük parçası. Daha çok yol var. Kanal İstanbul gibi muhteşem projelerimiz var.”(MA)