Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik hali aldı gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz. Bunu en iyi siz işçi kardeşlerimiz bilir” sözlerinin ardından, ‘şükür’ temalı bir hutbe yayımladı. 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan hutbede, “Şükür Sana Ey Şekur” başlığı kullanıldı.

‘KULLUĞUMUZUN EN ÖNEMLİ NİŞANESİ ŞÜKÜR…’ 

Hutbede, “Bütün nimetlerin Allah’tan geldiğini bilmek ve nimetlerin en küçüğüne bile rıza göstermek şükürdür” ve “Bize yakışanın şükür olduğunu ve şükrün nimetleri artırdığını unutmayalım. Nankörlükten, şükürsüzlükten ve kanaatsizlikten Allah’a sığınalım” ifadeleri dikkat çekti.

Hutbede “Kulluğumuzun en önemli nişanesi olan şükür, nimetten evvel onu vereni görmek ve düşünmektir. Yüce Mevla’nın lütuf ve ihsanını ikrar etmek, verdiğine rıza göstermektir. Nimetlerin kadir kıymetini bilmek, onlara kör ve sağır kesilmemektir” ifadeleri kullanıldı.

‘HESAP GÜNÜ GELMEDEN…’

Hutbenin son bölümündeyse, “Hesap günü gelmeden evvel şükreden bir kul olmaya gayret gösterelim” denildi; “Bize yakışanın şükür olduğunu ve şükrün nimetleri artırdığını unutmayalım. Nankörlükten, şükürsüzlükten ve kanaatsizlikten Allah’a sığınalım. Peygamber Efendimizin bize öğrettiği şu duayı dilimizden düşürmeyelim: “Allah’ım! Seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım eyle!”” ifadeleri yer aldı.