AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni ve Eskişehir’deki Eti Maden Lityum Karbonat Üretim Tesisleri’nin açılışında video konferans yöntemiyle açıklamalarda bulundu. İlk olarak Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, geçmiş iktidarların yaptığı çalışmaları hedef alarak, “Ne geçmişlerinde ne de bugünlerinde ülkenin hayrına yaptıkları hiçbir başarıları olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor” dedi.

Ankara’nın gerçek başkent görünümü kazandırmak için çalıştıklarını ileri süren Erdoğan, “Ankara'dan hangi istikamete doğru giderseniz gidin, bölünmüş yollarıyla yeşillendirilmiş çevresiyle hızlı ve konforlu seyahat imkanı sunduk” diye konuştu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaza sevinemeyecek kadar bir sefil zihniyetten söz ediyoruz. İki yıl sonra altın madenimizi çıkarttığımızı görecekler. Ülkemizin büyüklüğünden insanımızın azminden habersiz bu anlayışa rağmen Türkiye 2023 hedefine ulaşacaktır.’’

Daha sonra Eskişehir’deki Eti Maden Lityum Karbonat Üretim Tesisleri'nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, doğayı, yeşili ve çevreyi savunanları hedef aldı. Erdoğan, Doğa, çevre ve yeşil gibi insanlığın ortak kavramlarının, arkası karanlık birçok marjinalin operasyon aparatı haline getirilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye'nin ve 83 milyonun faydasına olan enerji projelerimizin çevreci maskesi takmış vandallarca engellenmesine müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

SABOTE İDDİASI

Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye'nin yer altı kaynaklarından uzun yıllar boyunca yeterince istifade edememesinin sebebi bu yönde attığı adımların sabote edilmesidir. Nükleer enerjiden hidroelektrik santrallerine, maden arama ve işletme faaliyetlerinden diğer yatırımlarımıza kadar, ülkemizin potansiyelini harekete geçirecek hemen her çaba, organize bir saldırıya uğramaktadır.”(MA)