Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “sözde cumhurbaşkanı” ifadeleri nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açtı. Erdoğan, 1 milyon TL'lik tazminat talep ediyor.

Erdoğan'ın avukatları, ayrıca, Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor” demişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu açıklamalardan dolayı Kılıçdaroğlu’na özür dileme çağrısında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza 'sözde cumhurbaşkanı' demek, her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’den gelen tepkilere CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Cumhurbaşkanı, Anayasamızın 103. Maddesine göre ‘Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma (…) namusum ve şerefim üzerine andiçerim’ diye yemin eden ve bu yemine uygun hareket eden kişidir” diye yanıt vermişti.