Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından “istenmeyen kişi” ilan edilmesi talimatı sonrası iktidar bloğunda trafik arttı. Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 14.00’de baş başa görüşme yapacak. Görüşme, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşecek.

Ancak görüşmenin asıl gündem maddesinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon olduğu belirtiliyor. Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda operasyon sinyalini vermişti. Erdoğan’ın, ABD ve Rusya’dan operasyon için onay beklediği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

HSK İSTİFASI

Öte yandan Bahçeli'nin talimatıyla HSK üyesi Hamit Kocabey'in istifa etmesi de ikili arasında gündeme gelmesi bekleniyor. HSK üyesinin istifasının Bahçeli'nin Erdoğan'a verdiği bir mesaj olduğu yönünde yorumlar yapılmıştı.

KABİNE ÖNCESİ 

Görüşmenin Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Kabinin gündeminde, Kuzey ve Doğu Suriye’ye operasyon, Kovid-19 dolayısıyla artan önlemler, dolardaki artış ve 10 büyükelçi meselesi bulunuyor. Bahçeli'nin kabinedeki konulara dair taleplerinin Erdoğan'a iletmesi ve Kabine toplantısında gündeme gelmesi bekliyor.

Erdoğan ve Bahçeli, son olarak 1 Ekim’de, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis’te bir araya gelmişti. Erdoğan, 4 Ağustos’ta Bahçeli’yi evinde ziyaret etmişti. İkili, 18 Mayıs’ta da Çankaya Köşkü’nde bir araya gelmişti.